Δ. Θέρμης: Παραχωρεί tablets σε όσους μαθητές τα χρειάζονται για την τηλεκπαίδευση

Στήριξη στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες με παιδιά στο σχολείο, που δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως μαθήματα δίνει ο Δήμος Θέρμης.

Συγκεκριμένα, με την συνδρομή των διευθυντών των σχολικών μονάδων, ο Δήμος δίνει τη δυνατότητα δανεισμού tablet σε μαθητές των γυμνασίων και λυκείων, οι οποίοι δεν διαθέτουν κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Στέλιο Αποστόλου, ο Δήμος προμηθεύτηκε ενενήντα πέντε τάμπλετ τα οποία διαθέτει στα γυμνάσια και τα λύκεια προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Με ποια κριτήρια θα δοθούν τα tablets

Η επιλογή των μαθητών θα γίνει με βάση κοινωνικά και άλλα κριτήρια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία των γονέων ή κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.

Ποια είναι η διαδικασία δανεισμού

Τα αιτήματα δανεισμού θα διαβιβάζονται από τα σχολεία στο Γραφείο Παιδείας του δήμου το οποίο θα αξιολογεί το αίτημα σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Ο γονιός υποχρεούται σε καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση απώλειας, καταστροφής ή βλάβης, η οποία δεν οφείλεται σε ελάττωμα της συσκευής, καθώς και σε περίπτωση που απλώς αρνηθεί την επιστροφή της στη σχολική μονάδα, από την οποία την παρέλαβε.