Τσιόδρας: «Μην εφησυχάζουμε και δεν τηρούμε τα μέτρα, γιατί ο ιός θα μας διαλύσει»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου ερωτηθείς για το ποια είναι η πορεία της εξέλιξης του κορωνοϊού στη χώρα μας και αν τα μέτρα αυτοπεριορισμού και απαγόρευσης κυκλοφορίας αποδίδουν απάντησε τα εξής:

«Βλέπω την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας με συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα αισιόδοξα μηνύματα δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό. Πρέπει να αποδεχθούμε και μέσα μας ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Παρατηρείται μια βραδεία αύξηση των κρουσμάτων και ενδεχομένως αν συνεχίσουμε έτσι με αυτή τη στρατηγική, τη καλή συμμόρφωση στα μέτρα, να έχουμε και μείωση αργότερα αλλά αυτό εξαρτάται από εμάς. Επαναξιολογούμε την κατάσταση κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα. Έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Όπως προχωράμε είμαστε χαρούμενοι αλλά πολύ γρήγορα μπορεί να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα «.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες ο κ. Τσιόδρας είχε δηλώσει ότι «Αν αφήσουμε τον ιό να εξαπλωθεί γρήγορα, στην κυριολεξία θα μας διαλύσει.» Τονίζοντας ότι η πορεία του ιού στη χώρα μας έχει επιτύχει όχι επειδή είμαστε τυχεροί αλλά επειδή έχουμε λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα».