Τσιόδρας: «Θα προτιμούσα να περπατήσω για να καταπραΰνω τον θυμό και να πάρω πρόστιμο πάρα να κάνω κακό στον άνθρωπο μου»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης έκανε το δικό του σχόλιο για τα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που παρατηρούνται εν μέσω καραντίνας,.

Ειδικότερα, δήλωσε χαρακτηριστικά το εξής «Θα προτιμούσα να περπατήσω έξω για να καταπραΰνω τον θυμό μου και ας πάρω πρόστιμο πάρα να κάνω κακό στον άνθρωπο μου” και καταδίκασε ευθέως τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας σημειώνοντας πως είναι ανεπίτρεπτα.

H αναλυτική του δήλωση ήταν “Φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Θα προτιμούσα χίλιες φορές να περπατήσω έξω και να καταπραΰνω έναν τυχόν ανεπίτρεπτο θυμό και ας πάρω πρόστιμο. Να μην κάνουμε περισσότερο κακό από καλό στους αγαπημένους μας, στους κοντινούς μας ανθρώπους, όπως ακούγεται όλο και περισσότερο από φωνές σε όλο τον κόσμο. Τέτοια φαινόμενα στην Ελλάδα του 2020 δεν έχουν χώρο. Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού.”

Κορωνοϊός: Ο εγκλεισμός εντείνει την ενδοοικογενειακή βία

Η υποχρεωτική καραντίνα λόγω της πανδημίας κορωνοϊού έχει αυξήσει κατακόρυφα τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, σε μία περίοδο που τα θύματα αναγκάζονται να ζουν αδιαλείπτως στον ίδιο χώρο με τους θύτες.

Πού μπορείτε να καλέσετε αν είστε θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Στο 197 (24ωρη γραμμή Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

Στον Συνήγορο του Πολίτη – Συνήγορο του Παιδιού, τηλ.: 213 1306744, 213 1306710, 213 1306703 (γραμματεία)

Στην 24ωρη Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107 του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στην 24ωρη Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά 1056 του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στη Γραμμή SOS 15900, υπηρεσία εθνικής εμβέλειας, που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άμεσα με έναν φορέα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email sos15900@isotita.gr

Στη γραμμή 10306, που ξεκίνησε το Υπουργείο Υγείας και οργανώνεται υπό τις επιστημονικές κατευθύνσεις και την εποπτεία της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Στις εισαγγελικές αρχές, ή στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.