Βάσεις 2022: Ο 17χρονος Γιώργος Αραμπατζής “πρώτος των πρώτων” στην Καρδίτσα που πέρασε στο ΑΠΘ μιλά στο Infokids

Οι Βάσεις 2022 έφεραν χαμόγελα χαράς, ικανοποίησης και ευτυχίας στους υποψηφίους που είδαν το στόχο τους για μια θέση στο Πανεπιστήμιο να εκπληρώνεται και πλέον βάζουν πλώρη για ακαδημαϊκούς στόχους υψηλών προδιαγραφών.

O 17χρονος Γιώργος Αραμπατζής , “πρώτος των πρώτων” στην Καρδίτσα πέρασε στο ΑΠΘ μιλά αποκλειστικά στο Infokids.gr

Με εφόδια την μελέτη, την ψυχραιμία και τα όνειρα ο 17χρονος Αραμπατζής Γιώργος κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες του ΑΠΘ, που είχε βάλει στόχο. O μαθητής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας που ήταν ο πρώτος σε όλον τον νομό και από Σεπτέμβριο θα καθίσει στα έδρανα του τμήματος Χημικών, μίλησε αποκλειστικά στο Infokids.gr για την επιτυχία του και για το όνειρό του για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να γίνεται πραγματικότητα.

Οι καθηγητές του μιλούν για ένα σπουδαίο μυαλό και ένα πολύ συγκροτημένο παιδί. “Στις Πανελλήνιες συγκέντρωσα 18.400 μόρια γράφοντας Μαθηματικά 18,8 Φυσική 19,4 Χημεία 18,9 και Έκθεση 16,5. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να γίνω δάσκαλος για να βοηθάω τα μικρά παιδιά στην γνώση. Αργότερα όμως άρχισε να μου αρέσει η Χημεία και έτσι ξεκίνησα να το ψάχνω περισσότερο σχετικά με τις ευκαιρίες που θα ήθελα να μου προσφέρει το αντικείμενο των σπουδών μου.”

Η Μουσική είναι το μυστικό της επιτυχίας για την υψηλή του βαθμολογία;

Όπως μας αποκάλυψε “Θέλω να ασχολούμαι με αντικείμενο που βασίζεται στην έρευνα και στο πείραμα. Τα μαθήματα είναι δύσκολα, αλλά αυτό είναι μία πρόκληση για μένα….”

Ο Γιώργος δεν παρέλειψε να μας πει και για την μεγάλη του αγάπη, για το τραγούδι. “Η μουσική αυξάνει την συγκέντρωση.  Αυτό έκανα και εγώ ….. διάβαζα ακούγοντας μουσική. Φρόντιζα να υπάρχει καλή οργάνωση χρόνου για να προλαβαίνω. Και συμπληρώνει : Σίγουρα θυσίασα κάποια πράγματα, όχι όμως το τραγούδι…”

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2022: Η Μυρσίνη Ντούτση πρώτη στη Νομική του ΑΠΘ!

Δικηγόρος Πισπιρίγκου για τις νέες διώξεις για Μαλένα και Ίριδα: “Μην χρησιμοποιείτε φωτογραφίες της Ρούλας και των 3 παιδιών”

“Κι αν δεν μπορείς να την ευνουχίσεις, τη σκοτώνεις…”: Ο Χρήστος Χωμενίδης ξεσπά για τις γυναικοκτονίες