Βίδες με σάλτσα πιπεριάς και ελιές

Τα ζυμαρικά έχουν την τιμητική τους σήμερα. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα κλασικά μακαρόνια και σερβίρουμε στα πιτσιρίκια μας ένα πιάτο με βίδες. Ένα ξεχωριστό και ταυτόχρονα περίεργο ζυμαρικό που τα παιδιά το αγαπούν για το ιδιαίτερο σχήμα του. Αντί για κόκκινη σάλτσα, τα σερβίρουμε με μια απίθανη συνταγή με σάλτσα πιπεριάς και ενισχύουμε τη γεύση του πιάτου με ελιές.

Με σημαντικά οφέλη για υγεία και μακροζωία, οι ελιές και τα προϊόντα τους αποτελούν πολύτιμα συστατικά της καθημερινής μας διατροφής. Αξίζει να τις εντάξετε στο διατροφολόγιο της οικογένειας και να θυμάστε ότι οι μαύρες είναι ανώτερες από τις πράσινες, καθώς έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα.

Υλικά:

350 γρ. βίδες
5-6 πιπεριές
1 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ.  ελιές
3 σκ. σκόρδο
1κ.γ. θυμάρι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανάβουμε το γκριλ. Πλένουμε τις πιπεριές, τις λαδώνουμε και τις βάζουμε κοντά στο γκριλ για μερικά λεπτά, μέχρι να καεί η φλούδα τους και από τις δύο πλευρές. Τις κλείνουμε γιά 2′ σε πλαστική σακούλα και μετά αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα τους. Τις χωρίζουμε σε λωρίδες, αφαιρώντας τους σπόρους. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα άφθονο νερό και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το αλάτι. Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε δύο σκ. σκόρδο, κομμένες στη μέση και τις πιπεριές. Τις σοτάρουμε 3′-4′ ανακατεύοντας και προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις ελιές (αν θέλουμε χωρίς το κουκούτσι) και το θυμάρι . Τα μαγειρεύουμε για 6′-7′, ανακατεύοντας συχνά. Προς το τέλος προσθέτουμε την τρίτη σκελίδα σκόρδο τριμμένη, δυο κ.σ. ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά στη φωτιά για 2′.