Βίντεο: Ραγίζει καρδιές το παιδάκι που απομακρύνουν από τους γονείς του για το κέντρο καραντίνας

Οι εικόνες που έρχονται από τη Σανγκάη ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία, κάνοντας το πιο ευφάνταστο σενάριο κινηματογραφικού θρίλερ να μοιάζει ασήμαντο. Το θέατρο του παραλόγου με σάρκα και οστά.

Από τις 28 Μαρτίου η μεγαλούπολη της Κίνας βιώνει την απόλυτη δυστοπία.  Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα στιγμιότυπα που δείχνουν εργαζόμενους στην πρόληψη της πανδημίας να σκοτώνουν σκυλιά και άλλα κατοικίδια νοσούντων, πεινασμένους κατοίκους να λεηλατούν παντοπωλεία και μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πετούν πάνω από ουρανοξύστες λέγοντας στους κατοίκους να «ελέγξουν την επιθυμία της ψυχής τους για ελευθερία».

Πολίτες αρπάζονται με δαγκάνες ή μέσα από τα σπίτια τους για να μεταφερθούν σε κέντρα καραντίνας, ενώ ρομπότ-σκύλοι επιτηρούν το απόκοσμο αυτό σκηνικό.

Χωρίζουν γονείς και παιδιά

Την ίδια στιγμή αίσθηση έχει προκαλέσει  ένα βίντεο από την πόλη – φάντασμα, στο οποίο ένα παιδί απομακρύνεται από τους γονείς του, φορώντας στολή.

Το παιδί, έχοντας το κεφάλι κάτω, ακολουθεί τις οδηγίες ενός άνδρα, που τον κατευθύνει στα αυτοκίνητα των Αρχών, με τα οποία μεταφέρονται οι ασθενείς σε κέντρα καραντίνας.

Ναι, η εικόνα αυτή πονά πολύ και φέρνει δάκρυα στα μάτια, λυγίζει και τους πιο σκληροτράχηλους. Είναι παιδί…

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για ελλείψεις τροφίμων και υπερβολικές απαιτήσεις από αξιωματούχους που τους αναγκάζουν να αποχωρηστούν τους δικούς τους ανθρώπους.

Παράλληλα, οι Αρχές σπεύδουν να κατασκευάσουν δεκάδες χιλιάδες κρεβάτια για να στεγάσουν ασθενείς με Covid-19, καθώς οι καθημερινές λοιμώξεις ξεπερνούν τις 20.000.

Την Πέμπτη, κυκλοφόρησαν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν κατοίκους έξω από ένα συγκρότημα κατοικιών να φωνάζουν σε αξιωματούχους, κρατώντας ασπίδες με την ένδειξη «αστυνομία». Η αστυνομία μάλιστα φαίνεται να κάνει πολλές συλλήψεις, ενώ οι κάτοικοι τους κατηγορούν ότι «χτύπησαν κόσμο».

Διαβάστε επίσης:

Nένα Χρονοπούλου: “Δεν ντραπήκαμε ποτέ για τον Χρήστο, δεν τον κρύψαμε. Είναι το παρεάκι μας”

Θεσσαλονίκη: Kαταδικάστηκε o 48χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες φίλες των παιδιών του

“Βόμβες” Λέων για τους ιατροδικαστές : “Περίεργη η επιμονή να υπερασπίζονται τα λάθη στις νεκροψίες των 3 παιδιών”