Βόλος: Ξυλοκόπησαν την 15χρονη κόρη της επειδή δεν πήρε το πτυχίο των Αγγλικών – Πώς αντέδρασε η έφηβη

Απίστευτο: Γονείς ξυλοκόπησαν 15χρονη επειδή δεν πήρε το πτυχίο των Αγγλικών!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Βόλο με θύμα μία 15χρονη, η οποία κατήγγειλε τους γονείς της με μήνυμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που την χτύπησαν λόγω του ότι δεν πήρε πτυχίο Αγγλικών.

Το παιδί έστειλε μήνυμα την περασμένη Πέμπτη, γράφοντας, μεταξύ άλλων «φοβάμαι, έχω πέσει θύμα κακοποίησης».

Έγινε εισαγγελική παραγγελία και συνελήφθησαν οι γονείς, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη κατά ανηλίκου και την Παρασκευή βρέθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στους γονείς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Είπαν ότι είναι αντιδραστικh

Στην απολογία τους, οι γονείς της 15χρονης υποστήριξαν ότι η κόρη τους είναι αντιδραστική λόγω εφηβικής ηλικίας και ότι όταν της ανέφεραν ότι θέλουν να τη σπουδάσουν για να πάρει πτυχίο Αγγλικών, αυτή τους έβρισε.

Από τη μεριά της, η εισαγγελέας τόνισε ότι οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το παιδί τους, καθώς στην ηλικία της, μπορεί να νιώσει μεγάλη πίεση που να τη θέσει σε κίνδυνο ή να φύγει ακόμα και από το σπίτι.

Παράλληλα θα γίνει και κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης της 15χρονης, ενώ παραγγέλθηκε και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί και άλλες αξιόποινες πράξεις της ίδιας φύσεως.

Η παρέμβαση του Χαμόγελου του Παιδιού

Αφότου το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε το μήνυμα από την έφηβη, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: 

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την καταδίκη γονέων για την σωματική κακοποίηση της έφηβης κόρης τους στην πόλη του Βόλου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει οτι:

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ανήλικη κοπέλα επικοινώνησε μαζί μας μέσω της εφαρμογής CHAT 1056, ζητώντας βοήθεια καθώς ανέφερε οτι συστηματικά κακοποιείται απο τους γονείς της. Αφού το παιδί πλαισιώθηκε και ενημερώθηκε για τα δικαιώματά της, έγιναν άμεσες ενέργειες για την προστασία της σε συνεργασία με το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και την Εισαγγελία της περιοχής της.

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Αυτόφωρο και οι δύο γονείς καταδικάστηκαν, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δόθηκε εντολή διερεύνησης των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών της οικογένειας.

Μια ακόμη υπόθεση, ένα ακόμη παιδί που ταλαιπωρείται απο την κατάχρηση της γονεικής εξουσίας.

Σε συνέχεια των ολοένα αυξανόμενων αναφορών για περιστατικά κακοποίησης παιδιών απο τους γονείς τους, και θεωρώντας ως δεδομένο ότι τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με σεβασμό και αξιοπρέπεια:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»:
● επισημαίνει ότι οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένης και της σωματικής τιμωρίας, παραβιάζει τα θεμειώδη δικαιώματα του παιδιού
● απορρίπτει κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά και
● ζητά έντονα την αυστηροποίηση των ποινών για όλους όσοι κακοποιούν ή και εκμεταλλεύονται τα παιδιά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, υλοποιεί εξειδικευμένες δράσεις με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των φαινομένων κάθε μορφής Βίας απέναντι στα παιδιά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω πλήθους υπηρεσιών που επεκτείνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την Πρόληψη, την Παρέμβαση και τη Θεραπεία.

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

● Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
● Μέσω της Εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου»