Βόλος: Στον εισαγγελέα μαθητές που έριξαν κροτίδα σε καθηγήτρια που κινδύνευσε

Κάθε ατυχής πράξη έχει επίπτωση και αυτό πλέον το κατάλαβαν πολύ καλά οι μαθητές σχολείου στο Βόλο, οι οποίοι κλήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το απαράδεκτο συμβάν που έλαβε χώρα πριν από λίγο καιρό στο Λύκειό τους, όταν έπεσε κροτίδα μέσα στην τάξη.

Η κροτίδα τραυμάτισε την καθηγήτρια που δίδασκε εκείνη την ώρα και το μάθημα διακόπηκε. Όμως το ζήτημα δεν έμεινε εκεί.

Πώς έφτασαν εκεί; Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, εκείνη τη μέρα, ένας μαθητής άργησε στο μάθημα και η καθηγήτρια δεν τον άφησε να παρακολουθήσει. Εκείνος λίγο αργότερα συνεννοήθηκε με τους δύο συμμαθητές του και έριξαν κάτω από την πόρτα της αίθουσας το πυροτέχνημα, τύπου “γουρούνας”.

Η καθηγήτρια που βρισκόταν κοντά στην πόρτα τραυματίστηκε ελαφρά, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στα μάτια, και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα άλλα παιδιά της τάξης βγήκαν από την αίθουσα, καθώς αισθάνθηκαν δυσφορία και δύσπνοια, διότι τα συγκεκριμένα δυναμιτάκια προορίζονται για ανοιχτό χώρο και όχι για αίθουσες.

Σε πρώτη φάση, οι τρεις ανήλικοι κλήθηκαν στο γραφείο του διευθυντή, όπου αρνήθηκαν ότι το έκαναν αυτοί και ο διευθυντής δεν τους τιμώρησε, παρά δέχτηκε τη δικαιολογία τους. Βλέποντας, όμως, η καθηγήτρια ότι δεν αποδίδεται, σύμφωνα με την ίδια, δικαιοσύνη, έκανε καταγγελία στην Εισαγγελία Ανηλίκων και η εισαγγελέας κάλεσε τους μαθητές και τον διευθυντή του σχολείου.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία, ο ένας από τους γονείς των παιδιών φέρεται να απείλησε τον διευθυντή ότι αν έδινε αποβολή στον γιο του θα έκανε αγωγή σε βάρος του.

Τελικά, η εισαγγελέας ανηλίκων Βόλου περιορίστηκε σε πρώτη φάση σε συστάσεις στους μαθητές να μην επαναλάβουν την πράξη τους, διότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.