Χαλκιδική: Παιδί κατέρρευσε εν ώρα προπόνησης ποδοσφαίρου – Οι αγωνιώδεις προσπάθειες για να σωθεί

Δύσκολες ώρες έζησαν παίκτες, προπονητές, γυμναστές και γονείς στη χθεσινή προπόνηση της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΟ Μουδανιών, καθώς νεαρός αθλητής κατέρρευσε μπροστά στα μάτια όλων.

Έντρομοι όσοι είδαν το περιστατικό κινήθηκαν άμεσα και προσπάθησαν να βοηθήσουν το παιδί. Οι γνώσεις των προπονητών του ΠΟΜ, πάνω σε θέματα άμεσης βοήθειας προσέφεραν τα μέγιστα, ενώ γιατροί που κλήθηκαν ή ήταν παρών έχουν μεγάλο μερίδιο στη διάσωση του μικρού αθλητή.

Η στιγμή της κατάρρευσης του μικρού αθλητή

Ο μικρός ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο γήπεδο. Ευτυχώς που ήμασταν εκεί. Χάσαμε το φως μας αλλά εκεί δεν σκέφτεσαι τίποτα παρά να βοηθήσεις όπως μπορείς. Άπαντες κινηθήκαμε άμεσα και σε χρόνο μηδέν είχαμε απινιδωτή, γιατρό αλλά και εμείς που γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες επαναφέραμε το παιδί”, ήταν όσα μετέφεραν στο Xalkidiki Politiki οι άνθρωποι της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του ΠΟ Μουδανιών.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΠΟ Μουδανιών, Φώτης Χατζηιορδάνης, το αρνητικό είναι πως το ασθενοφόρο καθυστέρησε μισή ώρα, ενώ ευχαρίστησε όσους κινήθηκαν αστραπιαία για να σωθεί το παιδί, σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com. Ευτυχώς, το παιδί σώθηκε με την βοήθεια όλων και του απινιδωτή και είναι υπό παρακολούθηση.

“Με αστραπιαίες ενέργειες κρατήσαμε το παιδί στη ζωή”

Το παιδί είναι καλά στην υγεία του ωστόσο παρακολουθείται από τους γιατρούς στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι ενέργειες των ανθρώπων της ομάδας αλλά και όσων ήταν στο γήπεδο ήταν αστραπιαίες και κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί που είχε πέσει στο έδαφος. Τόσο οι πρώτες βοήθειες των προπονητών, γνωρίζοντας κάρπα, όσο και η άμεση χρήση του απινιδωτή, ήταν αυτά που επανέφεραν τον νεαρό αθλητή πριν την έλευση του ασθενοφόρου.

Η ανάρτηση του Προέδρου του ΠΟΜ για τα όσα συνέβησαν στην προπόνηση

“Εχθές το βράδυ στο γήπεδο ποδοσφαίρου κόντεψε να χαθεί η ζωή ενός μικρού παιδιού. Το παιδί κατά τη διάρκεια της προπόνησης και μην έχοντας καμία ενόχληση πιο μπροστά ξαφνικά κατέρρευσε. Καλέσαμε ασθενοφόρο το οποίο έκανε πάνω από μισή ώρα να έρθει!

Σε αυτό το σημείο Θέλω να ευχαριστήσω τους γυμναστές και προπονητές του ΠΟΜ που έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών ξεκίνησαν άμεσα με την τεχνική κάρπα. Την γιατρό του Κ.Υ ΜΟΥΔΑΝΙΏΝ κυρία ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ που σταλμένη από τον Θεό θα έλεγα ήταν αυτή που κυριολεκτικά έσωσε το παιδί.

Οι πολύτιμες πρώτες βοήθειες

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον καρδιολόγο κύριο ΚΕΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ που σε 5 λεπτά από το τηλέφωνο που του κάναμε ήταν πάνω από το παιδί, επίσης τον κύριο ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ιδιοκτήτη του καταστήματος ΦΡΕΣΚΟ ο οποίος μας έδωσε τον απινιδωτή του και σώθηκε το παιδί αυτό! Θέλω να ενημερώσω όλους εσάς ότι πρέπει να γνωρίζουμε που υπάρχουν απινιδωτές στην πόλη μας και όχι μόνο!

Στο σάιτ kids save lives υπάρχει χάρτης με όλα τα σημεία της Ελλάδας όπου υπάρχουν απινιδωτές και όλοι πρέπει να τα γνωρίζουμε. Ο ΠΟΜ πρωτοπόρος όπως πάντα για την νέα σεζόν θα έχει δύο καινούργιους και σύγχρονους απινιδωτές, έναν στο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο και έναν στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Για το τέλος ήθελα να σας ενημερώσω ότι το παιδί διέφυγε τον κίνδυνο απώλειας της ζωής του αλλά νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης”.

Το post του περιστατικού

Στη ΜΕΘ o 14χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε

Στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένας 14χρονος ποδοσφαιριστής ο οποίος κατέρρευσε την ώρα της προπόνησης σε γήπεδο στα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο την Πέμπτη το βράδυ, και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Τον παρακολουθούν γιατροί της μονάδας καθώς και καρδιολόγος, ενώ η κατάστασή του παραμένει σταθερή με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι ότι σύντομα θα πάρει εξιτήριο.

Ο 14χρονος που την ώρα της προπόνησης ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και έπεσε στο έδαφος σώθηκε χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του προπονητή, ο οποίος του έκανε ΚΑΡΠΑ αλλά και των γιατρών που έφτασαν άμεσα στο σημείο.