Αρχική InfoTeens Νέα Χαμόγελο του Παιδιού: Βρέθηκε στη Λευκάδα 16χρονη που αναζητούνταν στην Πολωνία

Χαμόγελο του Παιδιού: Βρέθηκε στη Λευκάδα 16χρονη που αναζητούνταν στην Πολωνία

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς Οργανισμούς παιδικής προστασίας και τις ελληνικές αρμόδιες αρχές κατάφερε να εντοπίσει στην Λευκάδα 16χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Πολωνία την 1η Ιουνίου και ταξίδεψε χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν ότι αναζητούνταν στη χώρα της.

Ο εντοπισμός της 16χρονης αποδεικνύει τη σημασία της διασυνοριακής συνεργασίας στις εξαφανίσεις ανηλίκων και αποτελεί σημαντική επιτυχία για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Ελλάδα. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικώς Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe - MCE) και συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στη διαρκή προσπάθεια εξάλειψης της σεξουαλικής και ψυχολογικής εκμετάλλευσης των παιδιών, αλλά και τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανισθεί σε όλη την Ευρώπη.

Το χρονικό της υπόθεσης

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», αργά το βράδυ της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2017, έλαβε κλήση στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» από κυρία που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της σχετικά με μια 16χρονη που συνοδευόταν από έναν νεαρό μεγαλύτερης ηλικίας στην Λευκάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με την Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας SIRENE και στη συνέχεια με το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας όπου και μετέφερε τις πληροφορίες σχετικά με την 16χρονη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και χάρη στις πληροφορίες που έδωσε η κυρία στον οργανισμό, εντοπίστηκε η 16χρονη στο ξενοδοχείο που διέμενε.

Παράλληλα με τις παραπάνω ενέργειες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με τον συνεργαζόμενο φορέα στην Πολωνία ITAKA – Centre for Missing People που είχε κοινοποιήσει την εξαφάνιση της 16χρονης ώστε να ενημερωθούν για τον εντοπισμό της στην Λευκάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας η 16χρονη επέστρεψε στην Πολωνία κοντά στους δικούς της ανθρώπους.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χειρίστηκε με επαγγελματισμό ένα ακόμα περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου, ενεργοποίησε τις ευρωπαϊκές συνεργασίες του και κινητοποίησε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με στόχο τον άμεσο εντοπισμό του. Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η 16χρονη ταξίδεψε από την Πολωνία στην Ελλάδα χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν το γεγονός ότι αναζητούνταν. Η συμμετοχή όλων μας βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter