«Χτυποκάρδια στο Θρανίο»: Πώς είναι σήμερα το σχολείο που γυρίστηκε η θρυλική ταινία (εικόνες+video)

Μία από τις πλέον αγαπημένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που έχει μεγαλώσει (και συνεχίζει να μεγαλώνει) γενιές και γενιές είναι τα «Χτυποκάρδια στο Θρανίο».

Ποιος δεν θυμάται τη νυσταγμένη «Λίζα Πετροβασίλη» (Αλίκη Βουγιουκλάκη) να προσπαθεί να πει μάθημα στην τάξη και τον καθηγητή της «κύριο Μακριδάκη» (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) να αναφωνεί συνεχώς: «Ναυσικάααα,, τί νύ σ’ ὦδε μεθήμονα γείνατο μήτηρ…».

Τα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» ήταν μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της εποχής η οποία πριν τον κινηματογράφο ήταν θεατρική παράσταση. Στην ταινία βλέπουμε αρκετές σκηνές από την Αθήνα παλιά, αλλά και διάφορα κτήρια, όπως είναι το σχολείο που πήγαινε ως μαθήτρια.

Η υπόθεση της ταινίας

Λίγο πολύ όλοι θυμόμαστε την τελειόφοιτο του Γυμνασίου, Λίζα, μοναχοκόρη μίας ευκατάστατης οικογένειας, η οποία ένα πρωί αποφασίζει να κάνει σκασιαρχείο, προφασισζόμενη την άρρωστη. Τον σκοπό της πετυχαίνει με τη βοήθεια ενός γιατρού, ο οποίος φτάνει στο σπίτι για να την εξετάσει. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (Δημήτρη Παπαμιχαήλ), που καλύπτει την νεαρά μαθήτρια, η οποία τελικά τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα παρά τη διαφορά ηλικίας.

Το ζευγάρι παντρεύεται σύντομα και κατόπιν ενός του μήνα του μέλιτος ξεκινά η κοινή ζωή τους με την μαθήτρια να είναι πλέον σε έναν άλλο ρόλο. Όμως, της λείπει στο σχολείο, επιστρέφει κρυφά από τον άντρα της και τα κάνει θάλασσα και ως μαθήτρια και ως σύζυγος… Μέχρι τα αποκαλυπτήρια!

Ποιο είναι το «Κολλέγιο της Φιλοθέης;»

Ποιο είναι όμως, σήμερα, το σχολείο που πήγαινε η Λίζα ως μαθήτρια; Πρόκειται για το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου, το οποίο υποτίθεται στην ταινία ότι είναι το Κολλέγιο της Φιλοθέης, στο οποίο γράφτηκε η «παντρεμένη» πλέον μαθήτρια.

Παρατηρώντας κανείς την πόρτα και τα παράθυρα, μπορεί να το αναγνωρίσει.

Διαβάστε επίσης:

Ένα φίδι που το λέγαν… «Οδυσσέα»: Γιατί αυτό το είδος φιδιού μοιάζει τόσο πολύ με τον ήρωα του Ομήρου

«Η Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας»: Η ιστορία της 2χρονης Ροζαλία που ο μπαμπάς της κράτησε στην αιωνιότητα

“Βόμβα” για το θάνατο της Μαλένας – Όλες οι εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ της Πάτρας