Υπ. Παιδείας: Αυτή είναι η λίστα με τα κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά λόγω κρουσμάτων

Υπό συνεχή επικαιροποίηση βρίσκεται η λίστα του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτή είναι η λίστα με τις τάξεις και τα σχολεία που έκλεισαν

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα σχολείων όπου αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων επανενεργοποιήθηκε και μπορείτε να τη δείτε εδώ

Υπενθυμίζεται πως βάσει πρωτοκόλλου προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας τμημάτων για 14 ημέρες σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή ή εκπαιδευτικού που ανήκει στο τμήμα.

Για την αναστολή λειτουργίας συνολικά της σχολικής μονάδας απαιτούνται τουλάχιστον 3 μη σχετιζόμενα μεταξύ τους κρούσματα, ενώ σε περίπτωση κρούσματος σε εκπαιδευτικού που διδάσκει σε περισσότερα από ένα τμήμα, γίνεται εκτίμηση κινδύνου βάσει της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του κρούσματος.

Παπαευαγγέλου: “Το ποσοστό των μαθητών Δημοτικού που εμφάνισαν λοίμωξη είναι μόλις 2 στους 10.000 μαθητές”

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της νόσου στη χώρα μας  αναφερόμενη στα κρούσματα στα σχολεία τόνισε ότι “Τα δεδομένα από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα κρούσματα στα Δημοτικά σχολεία, μας δείχνουν ότι μόλις 0,2% των τμημάτων στην επικράτεια είναι σε αναστολή, ενώ το ποσοστό των μαθητών του Δημοτικού που εμφάνισαν λοίμωξη ανέρχεται 2 στους 10.000 μαθητές. Μέχρι σήμερα, και μετά από 3 εβδομάδες λειτουργίας των Δημοτικών σχολείων, τα δεδομένα τόσο από τον έλεγχο που έγινε με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ όσο και μέσω της πλατφόρμας edu.testing, η θετικότητα στους εκπαιδευτικούς ήταν 0,13% και 0,15% αντίστοιχα. Αυξημένη επίπτωση οροθετικότητας στους εκπαιδευτικούς είχαμε μόνο στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.”

Πότε δίνεται άδεια ειδικού σκοπού για κλείσιμο σχολείων ή τμημάτων λόγω κρούσματος