Υπ. Παιδείας: Τα σχολεία ενδέχεται να παραμείνουν κλειστά και μετά το Πάσχα

Το ενδεχόμενο να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά και μετά το Πάσχα εξέφρασε η υπ. Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την ίδια, οι συστάσεις των ειδικών είναι που θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, ωστόσο «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι».

Η υπ. Παιδείας τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Στόχος οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης

Πάντως, απαντώντας στην αγωνία πολλών, η κ. Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους, χωρίς να είναι ακόμα βέβαιο το πότε θα γίνει αυτό.

«Όταν θα ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί» θα αποφασιστεί τι θα γίνει αναφορικά τόσο με τις Πανελλήνιες όσο και με την αναπλήρωση των μαθημάτων, για να μη χαθεί η χρονιά.

Απαντώντας στο ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τον Σεπτέμβριο, η κ. Κεραμέως είπε ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μη γίνει αυτό, για πολλούς λόγους. Συμπλήρωσε πάντως, ότι «ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα.» Ακόμα, πάντως, όπως πρόσθεσε, δεν έχουμε τέτοια δεδομένα.