Υποκλινόμαστε στον μαθητή ΕΠΑΛ που στα κενά των μαθημάτων του, επισκευάζει τα θρανία του σχολείου!

Είναι το πρόσωπο της ημέρας και από χθες που έγινε γνωστή η δράση του η είδηση έχει γίνει viral!

Ο λόγος για τον Παύλο Κατσιούρα, μαθητή της Α Λυκείου στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου που όπως διαβάσαμε στο fractalart.gr στα κενά μεταξύ των μαθημάτων του, επισκευάζει τα θρανία του σχολείου του.

Στο διάλειμμα μεταξύ των μαθημάτων, ζήτησε κι έλαβε την άδεια από τη Δ/νση του σχολείου, να μαστορεύει και να βάλει “σε τάξη” τα της τάξης του. Με ειδικό στόκο για ξύλινα θρανία επουλώνει πληγές που οι ίδιοι οι μαθητές άνοιξαν.

Δεν υπάρχουν λόγια για την υπέροχη κίνηση του μαθητή να συνεισφέρει με προσωπική εργασία στην αναβάθμιση της σχολικής του μονάδας

Ο μαθητής με την πράξη του αποδεικνύει εμπράκτως ότι νιώθει το σχολείο του ως δεύτερο σπίτι και θέλει να το βλέπει σε καλή κατάσταση.

Πρόκειται για μια αξιόλογη κίνηση που πραγματικά σπανίζει και μας κάνει υπερήφανους αποτυπώνοντας περίτρανα ότι η σωστή παιδεία και διαπαιδαγώγηση αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα. Η πράξη του αποπνέει μόνο αισιοδοξία και χαρά για το μέλλον, ενώ η εικόνα του έρχεται σε πείσμα των άλλων με τα πολλαπλά περιστατικά βανδαλισμών σε σχολικά συγκροτήματα.

Ο Παύλος Κατσιούρας δείχνει πώς μπορούμε να επιδρούμε θετικά στην κοινωνία και να μην περιμένουμε έτοιμες λύσεις όταν βλέπουμε ότι αυτές αργούν. Ας αναλάβουμε δράση και ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μόνοι μας.

Πώς να μην νιώσουν υπερήφανοι οι καθηγητές αλλά και οι γονείς του βλέποντας κάτι τέτοιο!

Κόπτσης: Μεμονωμένα τα περιστατικά βανδαλισμών στα ΕΠΑΛ

Στον αντίποδα έχουμε τα πρόσφατα περιστατικά βανδαλισμού στο 15ο ΕΠΑΛ στο σχολικό συγκρότημα «Ευκλείδης» στην οδό Κατσιμίδη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη όπου μαθητές από 14 έως 19 ετών προκάλεσαν φθορές ευρείας έκτασης τόσο στο εσωτερικό του κτηρίου όσο και στον αύλειο χώρο.

Βανδαλισμοί στο ΕΠΑΛ Ευκλείδη

Η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, δήλωσε στο protothema.gr ότι μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης αποτίμηση των ζημιών, είναι πολύ πιθανόν ο κεντρικός δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος να κινηθεί νομικά, έτσι ώστε τα άτομα που προκάλεσαν τις σοβαρές ζημιές να πληρώσουν και τα σπασμένα.

Όσοι προκαλούν φθορές σε δημόσια κτίρια πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη, είπε ο Αλέξανδρος Κόπτσης Γ. Γ. Υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ με αφορμή τα περιστατικά βανδαλισμών σε ΕΠΑΛ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας ότι συμβαίνουν τέτοια περιστατικά αλλά είναι μεμονωμένα.

«Τέτοια περιστατικά είναι όχι μόνο κατακριτέα, δεν γίνονται ανεκτά σε καμία περίπτωση και μάλιστα σε ένα χώρο εκπαίδευσης, παιδείας και πολιτισμού, όπως είναι το σχολείο. Από την άλλη πλευρά όμως, μπορώ να σας πω πριν απαντήσω στο ερώτημά σας ότι έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα γενιά, έχουμε εμπιστοσύνη στους μαθητές μας, τους τιμούμε και μας τιμούν. Και τέτοια περιστατικά ξέρετε, είναι μονωμένα» είπε και συνέχισε:

«Και θέλω να πω ότι αυτή δεν είναι εικόνα του ΕΠΑΛ. Είναι άδικο για τα ίδια τα ΕΠΑΛ γιατί γίνεται μια εξαιρετική δουλειά από πλευράς πολιτείας. Τα αναβαθμίζουμε διαρκώς. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από τους εκπαιδευτικούς μας, εξαιρετική προσπάθεια από τους μαθητές μας που πολλοί από αυτούς πετυχαίνουν στα ανώτατα ιδρύματα και άλλοι βρίσκουν πρόσθετους τρόπους για επαγγελματική αποκατάσταση».

«Εμείς αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αλλά έχει πολλές παραμέτρους. Έχουμε πει ότι το θέμα της βίας είναι πολυπαραγοντικό. Δεν οφείλεται μόνο σε ένα σχολικό περιβάλλον. Οφείλεται στο εξωσχολικό, στη γειτονιά, στην παρέα, στην οικογένεια».

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Στο νοσοκομείο 10χρονος που εγκλωβίστηκε σε κάγκελο παιδικής χαράς

Βρεφικά Αιμαγγειώματα: Πότε και γιατί εμφανίζονται

Μελίσσια: Συνέλαβαν μαθητές που βανδάλισαν το σχολείο τους κατά την κατάληψη

Θεσσαλονίκη: 7χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από αεροβόλο