Γονείς και μαθητές μεταμόρφωσαν το 20ο Δημ. Σχ. Ευόσμου σε ένα πολύχρωμο εκπαιδευτικό σύμπαν

Μια όμορφη δράση έλαβε χώρα πριν λίγο καιρό με επίκεντρο το 20ο Δημοτικό Σχολείου Ευόσμου όπου γονείς και μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους, σήκωσαν τα μανίκια και συσπειρώθηκαν με μοναδικό τους στόχο τον καλλωπισμό του σχολείου.

Το ραντεβού δόθηκε ένα κυριακάτικο πρωινό και η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ήταν θερμή. Το σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται τα τρία σχολεία (20ο – 8ο -5ο) γέμισε από χαρούμενες φωνές μικρών και μεγάλων που θέλησαν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι ώστε το αλλοιωμένο από τις καιρικές συνθήκες προαύλιο και γενικότερο ο χώρος να γίνουν μια εκπαιδευτική όαση.

Το σχολείο πλημμύρισε με χρώμα και φως

Με σύνθημα “Αγαπάμε το σχολείο και θέλουμε να του δώσουμε τα χρώματα και τα παιχνίδια που του αξίζουν” μικροί και μεγάλοι πήραν τα πινέλα ανά χείρας, έβαψαν με έντονα φωτεινά χρώματα τις παραμελημένες γωνιές του σχολείου που κάθε άλλο παρά ελκυστικές θεωρούνταν.

Η μουντάδα αποτελεί πια παρελθόν καθώς μια σειρά από πολύχρωμα παιχνίδια και χρωματιστές πινελιές έδωσαν μια νότα ανανέωσης στο σχολικό κτίριο που σε τίποτα πια δεν θυμίζει το γκρίζο κτίριο που βρισκόταν εκεί.

Οι εθελοντές όλων των ηλικιών έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να στοκάρουν, να βάψουν και να διαμορφώσουν ευχάριστα τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου με πολλά χρώματα και παιχνίδια. Το σχολείο καθαρίστηκε, τα ξερά δέντρα κόπηκαν, στο προαύλιο ζωγραφίστηκαν επιδαπέδια παιχνίδια για να παίζουν και να διασκεδάζουν οι μαθητές όλων των τάξεων τόσο στο διάλειμμα όσο και κατά την διάρκεια του μαθήματος στης Φυσικής Αγωγής.

Όπως εξήγησαν στο Infokids.gr εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείουΩς πρωταρχικός τους στόχος ήταν η διαμόρφωση του προαυλίου ώστε να βελτιωθεί αισθητικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά και να μετατραπεί σε ελκυστικό μέσο αγωγής (διδασκαλίας, μάθησης, ψυχαγωγίας) και πάντα με περιβαλλοντική συνείδηση.

Η ισχύς εν τη ενώσει για ένα σχολείο που θα αποτελεί πόλο έλξης για κάθε μαθητή

Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας είναι εξαιρετικό. Σε χρόνο ρεκόρ η αυλή του σχολείου μεταμορφώθηκε και αναβαθμίστηκε με την συνδρομή όλων και πλέον αποτελεί έναν ευχάριστο χώρο με αισθητική και με ερεθίσματα για παιχνίδι», σημείωσε.

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν  αποτελούν μία  παραδειγματική εθελοντική εργασία, μία σημαντική πρωτοβουλία για κάτι φαινομενικά απλό αλλά τόσο ουσιαστικό, με σκοπό την αλλαγή της διάθεσης των μικρών μαθητών όταν προαυλίζονται, παίζουν ή κάνουν γυμναστική.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί περίτρανη απόδειξη πως με συνεργασία και εθελοντικές ενέργειες όλοι μαζί μπορούμε να κατορθώσουμε σπουδαία πράγματα, παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν για το 2οο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου που μέσω αυτής της πρωτοβουλίας  που  “έστειλε” ισχυρά μηνύματα στους μαθητές, όπως αυτό του “σπόρου” του εθελοντισμού, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μίας μελλοντικής νοοτροπίας συλλογικής ευθύνης.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εικαστική μεταμόρφωση του σχολείου