Το 20ο Δημ. Σχ. Ευόσμου υποδέχεται τους μικρούς μαθητές με πολύχρωμες τοιχογραφίες που διδάσκουν μαθήματα ζωής

Το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου είναι από τα σχολεία στολίδια της Θεσσαλονίκης και εν μέσω καραντίνας έγινε ακόμα ωραιότερο χάρη στη σύμπραξη και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Θέλοντας να ανανεώσουν την όψη του σχολείου και να επενδύσουν στο χρώμα, στη φαντασία και στη δημιουργία δυνατών εικόνων που θα “αιχμαλωτίζουν” την ματιά των μαθητών, ανέθεσαν στην πολυτάλαντη ζωγράφο Ιωάννα Στεφανοπούλου να ντύσει τους τοίχους με υπέροχες φωτεινές τοιχογραφίες.

Τοιχογραφίες που δεν περιορίζονται μόνο στην αισθητική καλλιέργεια των μαθητών αλλά και στην πνευματική τους, καθώς ορισμένες εξ αυτών αποτυπώνουν σπουδαία μαθήματα ζωής και φιλοσοφημένα νοήματα που αν τα κάνουν κτήμα τους και τα εφαρμόσουν στη ζωή τους μόνο κερδισμένα θα βγουν.

Με σύνθημα “Η αναστολή λειτουργίας του σχολείου λόγω κορωνοϊού δεν αναστέλλει την αγάπη μας για αυτό”, η καλλιτέχνις πήρε τα πινέλα ανά χείρας και έδωσε στο σχολείο μια διαφορετική πνοή. Οι μαθητές επιστρέφοντας στις αίθουσες εντυπωσιάστηκαν με τον εξωτερικό χώρο του προαυλίου που εκτός από περισσότερο χρώμα απέκτησε και περισσότερο νόημα.

Μάλιστα, όπως εύστοχα, δήλωσαν στο Infokids.gr οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου θέλοντας να αναδείξουν την αξιόλογη πρωτοβουλία τους “Σωστά δεν προβλέπεται μισθός για τους Συλλόγους Γονέων γιατί η χαρά της δημιουργίας για τα παιδιά δεν πληρώνεται!!

Η περίπτωση του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου αποδεικνύει εμπράκτως ότι όταν υπάρχει μεράκι, αγάπη για τους μαθητές και όρεξη για όμορφα κτίρια και προαύλια πλημμυρισμένα με χρώμα που θα αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Αυτές είναι οι φωτογραφίες από το σχολείο