Υποτροφίες για μαθητές στη μνήμη της Καρολάιν που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας

Και το όνομα αυτής... Λυδία: Βαφτίστηκε στην Αλόννησο η κόρη της Καρολάιν
Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής προχωράει στη θέσπιση υποτροφιών στη μνήμη της Κάρολαιν Κράουτς, για τους μαθητές της Αλοννήσου που θα επιτύχουν το 2022 την είσοδο τους σε ανώτερες σχολές. Τη σχετική πρωτοβουλία και τον συντονισμό ανέλαβε η εταιρεία παραγωγής Update Entertainment, η οποία ήρθε σε επαφή με τον δήμαρχο του νησιού, Πέτρο Βαφίνη, καθώς και με τον πρόεδρο του Δικτύου Νικόλαο Πέντζο όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

«Η θέσπιση υποτροφιών, έχει τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς της, ενώ κύριος στόχος είναι να μην ξεχαστεί η ιστορία της. Οι υποτροφίες αφορούν σε αγόρια και κορίτσια του νησιού. Δεν έχει σημασία του φύλο τους», είπε η Έλλη Σπυροπούλου, δημοσιογράφος και επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής.

«Στην τοπική κοινωνία της Αλοννήσου που ζει η οικογένεια και η μικρή της κόρη, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα στο πρόσωπο της Κάρολαιν αναγνωρίζουμε την κόρη, την αδερφή, την σύζυγο, την γυναίκα που όλες θα μπορούσαμε να βρεθούμε στη θέση της. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι για εμάς η κατάλληλη συγκυρία για να ανακοινώσουμε αυτή την πρωτοβουλία με ευχή να δημιουργήσουμε όλοι μας, τις ανάλογες συνθήκες για μια κοινωνία στην οποία καμία γυναίκα δεν θα νιώθει μόνη, ανασφαλής ώστε να γιορτάζει χωρίς φόβο κάθε μέρα της ζωής της», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δικτύου.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για πάνες για 11χρονο παιδί ΑμεΑ από την Πάτρα – Πώς να βοηθήσουμε

Τι δήλωσε η Ευγενία Δημητροπούλου για την υιοθεσία παιδιού από τη Σιέρρα Λεόνε