Ετοιμάζουμε σπιτική λεμονάδα

Καλοκαιρινό δροσερό ρόφημα, με μπόλικη βιταμίνη C, που θα προσφέρει ξεκούραση στην ανάπαυλα του παιχνιδιού!
Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη, προτιμήστε ακατέργαστη
1 φλιτζάνι νερό (για το σιρόπι)
1 κούπα χυμό λεμονιού
3 – 4 φλιτζάνια κρύο νερό (για την αραίωση)
Φλούδα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει ο χυμός.
Αφήνουμε το χυμό να κρυώσει και μετά αφαιρούμε τη φλούδα. Βάζουμε σε μία κανάτα το χυμό και προσθέτουμε 3-4 φλιτζάνια κρύο νερό ανάλογα με το πόσο αραιή θέλουμε τη λεμονάδα μας. Βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο 30 με 40 λεπτά. Αν η λεμονάδα είναι λίγο γλυκιά, προσθέστε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με πάγο και φέτες από λεμόνι (προαιρετικά).