Ανανέωση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού

Στην ανανέωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών που έληγε η τριετία τους, με εξαίρεση των εκπαιδευτικών Π.Ε και  Γερμανικής  Φιλολογίας από τα Συντονιστικά Γραφεία (Σ.Γ.) Λονδίνου, Βρυξελλών, Ντίσελντορφ και Στουτγάρδης, προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Η απόφαση αυτή υπαγορεύθηκε από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη χώρα και τον περιορισμό των προσλήψεων γενικότερα. Στόχος του Υπουργείου είναι να αντιμετωπίσει τις ανάγκες λειτουργίας των σχολείων του εξωτερικού, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα και στα σχολεία της ημεδαπής. 

Ο χρόνος που ανακοινώθηκε η απόφασή αυτή είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την προσπάθεια που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας τους τελευταίους μήνες να μην επιστρέψει το σύνολο των εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν τριετία και επιλέχθηκαν οι περιοχές από τις οποίες μπορούσαν να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες από τους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς.

Στο ίδιο πνεύμα, η επιλογή των Συντονιστικών Γραφείων από τα οποία δεν ανανεώθηκαν οι τριετίες έγιναν με γνώμονα τις λιγότερες δυνατές δυσλειτουργίες των σχολείων και των αναγκών των περιοχών.