Από 7 ετών δοκιμάζουν ναρκωτικά

Ρίγη προκαλεί η δημοσίευση της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail που προειδοποιεί ότι παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών στη Μεγάλη Βρετανία παίρνουν έκσταση και κάνουν χρήση κάνναβης. Τα συμπεράσματα διεξήχθησαν ύστερα από την έρευνα που έγινε για την εγκληματικότητα στη χώρα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι γονείς αδυνατούν να ελέγξουν τα παιδιά τους κι υπάρχουν κρούσματα ακόμα και χρήσης κοκαϊνης. Το ένα τρίτο αυτών που έχουν κάνει χρήση μαριχουάνας, τη δοκίμασαν σε ηλικία μικρότερη των 16 ετών. Περίπου το 6% αυτών που δοκίμασαν κοκαΐνη, την αγόρασαν στο σχολείο και το 8,2% πήρε έκσταση πριν κλείσει τα 16.

«Μιλάμε για ένα πρόβλημα που αγγίζει χιλιάδες οικογένειες κάθε χρόνο και όπως δείχνουν τα δεδομένα, οι γονείς είναι αυτοί που επηρεάζουν τα παιδιά τους και το πώς προσεγγίζουν τα ναρκωτικά και το αλκοόλ» είπε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Family Lives, Jeremy Todd.

«Αν “εξοπλίσουμε” τους γονείς με τα κατάλληλα εργαλεία έτσι ώστε να μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τα παιδιά τους, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το να “πειραματίζονται” σε πρώιμη ηλικία με τις ουσίες και να αποφύγουμε το να μπλεχτούν με αυτές στην εφηβεία ή την ενήλικη ζωή τους» πρόσθεσε.