Βόλτα στα χιονισμένα Καλάβρυτα

Στους πρόποδες του Χελμού βρίσκεται ίσως ο δημοφιλέστερος προορισμός του χειμώνα για την Πελοπόννησο. Είναι τα Καλάβρυτα, μια ιστορική κωμόπολη, που απέχει 77 χλμ από την Πάτρα και περίπου 200 από την Αθήνα.

Αυτή την περίοδο το μέρος είναι αρκετά γιορτινό καθώς τα χιόνια έχουν ήδη σκεπάσει τις πλαγιές του βουνού και το χιονοδρομικό, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα, σφύζει από κόσμο και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς νέους και όχι μόνο… Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του Χελμού, σε υψόμετρο 1700 μ. και σε απόσταση 14 χλμ από την πόλη.

Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι η Μονή της Αγίας Λαύρας εκεί όπου το 1821 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο του αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, η οποία χρονολογείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο που ξεκινάει από το Διακοφτό και διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού μέσα από σήραγγες και δίπλα από το ποτάμι.

Ευκαιρία για μια ακόμα ωραία εκδρομή είναι το Σπήλαιο των Λιμνών, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας με 13 κλιμακωτές λίμνες.

Αξίζει επίσης να πάτε μια βόλτα στον αρχαιολογικό χώρο των άνω Λούσων και στο κάστρο των Καλαβρύτων, που ανάγεται στην περίοδο της Φραγκοκρατίας.

Στα Καλάβρυτα θα βρείτε ωραίες ταβέρνες και παραδοσιακούς ξενώνες που θα κάνουν ευχάριστη τη διαμονή σας εκεί. Ενδεικτικά η διαμονή για 4 ημέρες κυμαίνεται γύρω στα 160 ευρώ ανά άτομο.

Χρήσιμα τηλέφωνα
Χιονοδρομικό κέντρο: 26920 24451/24452
Νοσοκομείο Καλαβρύτων: 2610 623887
Αστυνομία: 2610 695000