Γεννήθηκα το 1821

Ο Λάμπρος γεννήθηκε το 1821, τη χρονιά που ξέσπασε ο μεγάλος πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Όταν καίγεται το χωριό τους, ο ίδιος, η οικογένειά και οι συγχωριανοί του βρίσκουν καταφύγιο στο Μεσολόγγι. Μόνο που σύντομα η πόλη περικυκλώνεται από τους Τούρκους κι όσο γενναία κι αν πολεμούν, ο κλοιός σφίγγει ολοένα και περισσότερο. Ο Λάμπρος και οι υπόλοιποι ελεύθεροι πολιορκημένοι είναι αναγκασμένοι να επιχειρήσουν τη μεγάλη έξοδο.
H ιστορία του Λάμπρου φωτίζει μια από τις λιγότερο γνωστές πτυχές του 1821: την τύχη των αμάχων και κυρίως των γυναικών και τον παιδιών που βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου. Από τα βουνά της Ρούμελης μέχρι το πολιορκημένο Μεσολόγγι και από την ηρωική έξοδο μέχρι την απελευθέρωση, περιγράφονται σημαντικές περίοδοι της Ελληνικής ιστορίας μέσα από τα μάτια ενός εξάχρονου παιδιού.
Ένα παιδικό βιβλίο βασισμένο σε πραγματικές μαρτυρίες εποχής, ένα παραμύθι – εικονογραφημένη ιστορία για την πιο ηρωική στιγμή της Επανάστασης, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους. Βασισμένο στην ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ που θα αρχίσει να προβάλλεται από σήμερα στην τηλεόραση.

Συγγραφέας: Ρέα Αποστολίδη και Γιούρι Αβέρωφ
ISBN: 978-960-482-0498
Εκδόσεις: ΣΚΑΪ Βιβλίο
Τιμή: 12,90 €