‘’Μεγάλες στιγμές του ελληνικού basket’’ στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση ‘’Μεγάλες Στιγμές του Ελληνικού Basket’’ περιλαμβάνει τις μεγάλες στιγμές του αθλήματος από τις απαρχές του 20ού αιώνα και την εμφάνισή του στη χώρα έως σήμερα. Η πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα αναβιώνει μέσα από σπάνια αντικείμενα αθλητικής ιστορίας και πολύτιμα ενθυμήματα. Πρωτότυπα κύπελλα εθνικών και συλλογικών διοργανώσεων, μετάλλια, διπλώματα, φανέλες και μπάλες με τις υπογραφές των αθλητών, φύλλα αγώνα και δεκάδες άλλα αντικείμενα θα ζωντανέψουν τις μνήμες του παρελθόντος του πλέον επιτυχημένου ομαδικού αθλήματος στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ανά δίμηνο θα πραγματοποιούνται θεματικές επιμέρους εκθέσεις και παρουσιάσεις, αφιερωμένες στις Μεγάλες Αθλητικές Προσωπικότητες και Ομάδες που καθιέρωσαν το άθλημα στη χώρα.

Στόχος της έκθεσης είναι να προβληθούν οι απαρχές του αθλήματος στην Ελλάδα και οι μεγάλες επιτυχίες που έχει προσφέρει το μπάσκετ στη χώρα μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, τη σταθερή ανοδική του πορεία. Βασική επιδίωξη είναι η έκθεση να επηρεάσει θετικά το κοινό, με συνέπεια, τα μικρά παιδιά ιδίως, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να αποτελέσουν οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές άξια πρότυπα προς μίμηση για τη νέα γενιά.

Πού: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου
Πότε: έως τον Δεκέμβριο του 2012
Πληροφορίες: Τηλ.: 2310 968531-2, www.olympicmuseum-thessaloniki.org