Ξεκινά το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 21 Μαρτίου το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου Ελλάδας, που θα διαρκέσει στην Αθήνα έως τις 28 του μήνα, για να ταξιδέψει στη συνέχεια ως τη Θεσσαλονίκη, από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου.

Το φεστιβάλ που έχει γίνει πια θεσμός, φέτος περιλαμβάνει 51 ταινίες. Στην Αθήνα οι προβολές θα γίνουν στους κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ, IDEAL και στο Auditorium του Γαλλικού Ινσιτούτου, που μετονομάστηκε σε ‘Theo Angelopoulos’, προς τιμήν του Έλληνα σκηνοθέτη. Στη Θεσσαλονίκη οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα “Παύλος Ζάννας”.

Πρεμιέρα κάνει η ταινία INTOUCHABLES / AΘΙΚΤΟΙ των Éric Toledano και Olivier Nakache, μια ταινία για τη φιλία, για τη χαρά της ζωής και το άνοιγμα σε νέους κόσμους και εμπειρίες, ακόμη και μετά από μια μεγάλη ανατροπή στη ζωή! Η ταινία, που ήδη έχει «σπάσει» ταμεία στη Γαλλία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 29 Μαρτίου.

Στιγμιότυπο από την ταινία οι "Άθικτοι"

Οι ταινίες που συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα διεκδικούν το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής που προσφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde και το βραβείο Κοινού, που θα ψηφιστεί από τους θεατές.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 και 6 ευρώ.

Όσο για το ΣΙΝΕ – ΚΟΝΣΕΡΤΟ φέτος περιλαμβάνει την προβολή της βωβής ταινίας “Κάρμεν” του Σεσίλ Ντε Μιλ, με μουσική επένδυση από την Εθνική Ορχήστρα Τζαζ του Παρισιού. Η προβολή θα γίνει στο gazARTE (Βουτάδων 32, Γκάζι) στις 23 Μαρτίου. Επίσης στο πλαίσιο του ΣΙΝΕ – ΚΟΝΣΕΡΤΟ θα προβληθεί και η ταινία “Dans la nuit”.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη λίστα με όλες τις ταινίες και την υπόθεση της καθεμιάς ξεχωριστά.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα προβολών σε Αθήνα.