Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο (18-19/2)

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή τους μικρούς του φίλους, για να παίξουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες!

To πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
«Ο ποντικός και η θυγατέρα του» (ένα λαϊκό παραμύθι)

Οι μικροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι θα «ζωντανέψει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι. Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σκοπό παιδιά και γονείς να βιώσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση. Έτσι έρχονται με έμμεσο τρόπο σε επαφή με τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.

– Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
– Ώρα έναρξης: 11:30.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
«Πιάσε το γαϊτάνι, φόρεσε μουτσούνα, χόρεψε και γλέντα, χτύπα την κουδούνα»

Μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, τη χαρά και το γέλιο, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς γιορτάζεται το καρναβάλι σε διάφορα μέρη του τόπου μας. Οι μικροί μας φίλοι θα έρθουν σε επαφή με το έθιμο της Μπούλας και του Γενίτσαρου, θα γνωρίσουν τους κατσίβελους και τους κουδουνάτους. Πόσο βαθιά στο χρόνο χάνονται οι ρίζες της Αποκριάς στην ελληνική παράδοση και για ποιο λόγο αναπτύχθηκαν αυτά τα έθιμα ανά τα χρόνια;

Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
– Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
– Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος