10 καλοί λόγοι που τα παιδιά δεν πρέπει να χάσουν το φετινό Summer Nostos Festival (από 23/6)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας καλωσορίζει και φέτος στο Summer Nostos Festival, τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού για όλη την πόλη, για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της! Μικροί και μεγάλοι ετοιμαστείτε να ταξιδέψουμε πίσω στα καλοκαίρια που αγαπήσαμε, και με οδηγό τις μουσικές, τον χορό και τις μελωδίες, τις ιστορίες και τα γέλια, την άσκηση και το παιχνίδι, να κάνουμε κάθε καλοκαίρι ξεχωριστό!

Τι είναι το Summer Nostos Festival

Από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου, μουσική, τραγούδι, χορός, θέατρο, σύγχρονη τέχνη, αθλητισμός, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, performances, πυροτεχνήματα, συνθέτουν το σκηνικό του SNFestival, ενός φεστιβάλ που είναι ανοιχτό και δωρεάν για όλους.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 10 παιδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα προσφέρουν στους λιλιπούτειους φίλους μας όλων των ηλικιών αξέχαστες και άκρως διασκεδαστικές ψυχαγωγικές εμπειρίες.

“Οι δραπέτες της Σκακιέρας”

Μετά από μια ακόμα κρατερή μάχη, συναντιούνται κρυφά στην άκρη μιας παλιάς σκακιέρας η Λευκή Βασίλισσα και ένας Μαύρος Αξιωματικός και αποφασίζουν να δραπετεύσουν από τον ασφυκτικό κόσμο της σκακιέρας με το θαυμαστό Τρένο των Πλήκτρων, ακολουθώντας το ασημένιο μονοπάτι μιας φεγγαραχτίδας που δημιουργεί η μουσική που παίζει στο πιάνο η Νεφέλη, ένα μικρό κορίτσι, κόρη ενός καθηγητού της Γεωμετρίας που σκοπός της ζωής του είναι να τετραγωνίσει το δάκρυ. Χωρίς τον Μαύρο Αξιωματικό και τη Λευκή Βασίλισσα το παιχνίδι δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο άτεγκτος Λευκός Βασιλιάς, η φθονερή Μαύρη Βασίλισσα και τα υπόλοιπα πιόνια είναι αποφασισμένα να βρουν, να συλλάβουν και να τιμωρήσουν σκληρά τους ασυλλόγιστους δραπέτες. Έτσι ξεκινάει μια συναρπαστική περιπέτεια σε κόσμους μαγικούς και τόπους μακρινούς, δάση με φθινοπωριάτικα φύλλα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει την Τρίτη 18 Ιουνίου, στις 14:00

Πότε: 23 – 27 Ιουνίου 2019, 20.30, Λαβύρινθος

Circus Outdoors

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου αιφνιδιάζουν και διασκεδάζουν τους επισκέπτες του Summer Nostos Festival με τα εντυπωσιακά και τολμηρά κατορθώματά τους! Το Circus Outdoors παρουσιάζει την αστέρα του τσίρκου Anna Jack, τον βραβευμένο κωμικό και ζογκλέρ Grant Goldie, το Red Trouser Show και τους προσκεκλημένους τους, κάθε βράδυ. Παρακολουθήστε καθημερινά τις all-star εμφανίσεις του Circus Outdoors στο Ξέφωτο και την Αγορά.

Πότε: 23 – 28 Ιουνίου 2019 , 19.45 – 20.00 & 21.30 – 22.00, Αγορά

23 – 30 Ιουνίου , 18.30 – 19.00, Ξέφωτο

23 – 30 Ιουνίου 2019, 19.00 – 20.00, Κέντρο Επισκεπτών

Πίστα Αναρρίχησης

Πόσο ψηλά μπορείτε να φτάσετε; H ερώτηση δεν είναι μεταφορική αλλά κυριολεκτική και σας καλεί να βρείτε την απάντηση στους πύργους αναρρίχησης που επιστρέφουν στο Summer Nostos Festival. Έμπειροι συνεργάτες μας θα σας ενημερώσουν και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, θα σας καθοδηγήσουν και θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε αυτό το νέο άθλημα. Τίποτα δεν συγκρίνεται με το αίσθημα του να κατακτήσεις την κορυφή!

Με σειρά προτεραιότητας
Ηλικίες 6 ετών και άνω

Πότε: 23 – 30 Ιουνίου 2019, 18.30 – 22.00, Εσπλανάδα

Interactive Wall

Ο πιο διασκεδαστικός διαδραστικός τοίχος έρχεται στο Summer Nostos Festival για να προσκαλέσει τους φίλους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον χρόνο αντίδρασης, μέσα από οπτικά ερεθίσματα.

Με σειρά προτεραιότητας

Ηλικίες 4 ετών και άνω

Πότε: 23 – 30 Ιουνίου 2019, 18.30 – 22.00, Εσπλανάδα

Παιχνίδια Ισορροπίας

Μια από τις πιο σημαντικές κινητικές δεξιότητες του ανθρώπου είναι η ισορροπία. Παιδιά, έφηβοι, ενήλικες καλούνται σε μία σειρά μικρών και γρήγορων δοκιμασιών – παιχνιδιών ισορροπίας στην περιοχή της Εσπλανάδας. Για να δούμε, πόσο καλοί είστε στην ισορροπία; Δοκοί, βραχάκια, ισορροπητικά αντικείμενα και αλλά πολλά παιχνίδια σας περιμένουν.

Ηλικίες 4 ετών και άνω

Πότε: 24, 26 Ιουνίου 2019 , 18.30 – 20.30, Εσπλανάδα

Ρομποτική και Τέχνες (STEAM)

Παίζω, μαθαίνω, φαντάζομαι, δημιουργώ, εκπαιδεύομαι για να καινοτομήσω. Μέσα από το παιχνίδι με τα ειδικά επιστημονικά ρομπότ, μικροί και μεγάλοι μπορούν να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της ρομποτικής. Επιπλέον, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αρχή της ψηφιακής τέχνης. Μέρος της δραστηριότητας είναι και η παράγωγη ενέργειας από τη δύναμη του αέρα αλλά και η χρήση της ηλιακής ενέργειας.

Με σειρά προτεραιότητας

Ηλικίες 4 ετών και άνω

Πότε: 24 – 26 Ιουνίου 2019 , 18.30 – 20.30, Μεσογειακός Κήπος

Μαθηματικά Εν Δράσει

Ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης είναι αναμφισβήτητα το παιχνίδι. Την περίοδο του καλοκαιριού, που τα σχολεία είναι κλειστά, ελάτε για μια γρήγορη επανάληψη σε συνδυασμό με πολλή διασκέδαση. Τα παιδιά καλούνται να παίξουν με τις πράξεις, τα γεωμετρικά σχήματα, να τραγουδήσουν την προπαίδεια και την αλφαβήτα, να μάθουν την ώρα και κυρίως να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα.

Με σειρά προτεραιότητας
Για παιδιά 6-12 ετών

Πότε: 27 Ιουνίου 2019, 18.30 – 20.00, Ξέφωτο

Βρέξ’ τους ‘Ολους

Μια σειρά παιχνιδιών με πολύ νερό θα επαναφέρει στις μνήμες όλων το μπουγέλο που παίζαμε μικροί, όταν τελείωνε το σχολείο. Νεροπίστολα, νερόμπομπες, νερομεταφορές σας περιμένουν στον Στίβο για παιχνίδι και διασκέδαση.
Με σειρά προτεραιότητας

Ηλικίες 4 ετών και άνω

Πότε: 29, 30 Ιουνίου 2019, 18.30 – 20.30, Στίβος

Η Αυλή με τα Αθλοπαιχνιδίσματα

Αυτό το καλοκαίρι ο Μεσογειακός Κήπος του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε μια απολύτως… αθλητική αυλή, ειδικά διαμορφωμένη για τα μικρά παιδιά. Μια σειρά από αθλοπαιχνιδίσματα με απίθανα άλματα στο τραμπολίνο, διασκεδαστικά ξυλοπόδαρα-πατουσάκια, αναπηδήσεις σε μπάλα, θα ζωντανέψουν την αυλή με τις φωνές και τα γέλια των μικρών επισκεπτών.

Για παιδιά 2 – 5 ετών

Πότε: 28, 29 Ιουνίου 2019, 18.30 – 20.30, Μεσογειακός Κήπος

Εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για Παιδιά

Η σπάνια ευκαιρία μιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με τις τεχνικές και τις διαδικασίες της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της ευαισθητοποίησης όλων μας για την προσφορά στη ζωή. Εξειδικευμένο προσωπικό με τον απαραίτητο εξοπλισμό θα δώσει τη σωστή καθοδήγηση στα παιδιά, στέλνοντας το μήνυμα πως με μία στοιχειώδη εκπαίδευση, μπορούμε να σώσουμε μια ζωή.

Με σειρά προτεραιότητας
Για παιδιά 10 ετών και άνω

Πότε: 30 Ιουνίου 2019, 18:30-20:30, Πανοραμικά Σκαλιά

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

2168091001