Αρχική Σχολή Γονέων 10 συμβουλές που πρέπει να ακολουθούν οι γονείς παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό

10 συμβουλές που πρέπει να ακολουθούν οι γονείς παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό

Όλοι οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να πετύχουν σε όσα κάνουν. Μάλιστα, αρκετές φορές από την λαχτάρα τους αυτή τείνουν να συμπεριφέρονται με πολλή πίεση στα παιδιά τους με αποτέλεσμα να τα αγχώνουν, να τα μπερδεύουν και, τελικά, να τα απομακρύνουν από τον στόχο τους.

Τέτοιες συμπεριφορές παρατηρούνται, ιδιαιτέρως, σε γονείς που τα παιδιά τους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Πώς μπορούν, λοιπόν, οι γονείς παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό να τα βοηθήσουν, αλλά και να αποβάλλουν και το δικό τους άγχος;

  1. Εστιάστε στη διαδικασία και όχι στο αποτέλεσμα: Σημασία έχει το να περνάει καλά το παιδί στο άθλημα που κάνει και όχι το να βγαίνει πάντα πρώτο!
  2. Μην πιέζετε το παιδί σας να κερδίσει: Η προσπάθειά του είναι πιο σημαντική από τον τίτλο του πρωταθλητή. Εξάλλου, έτσι του δημιουργείτε άσκοπα επιπλέον άγχος -ξέρει ότι πρέπει να κερδίσει, θέλει να κερδίσει, αλλά όχι για εσάς, για την ομάδα του και για εκείνο!
  3. Βοηθήστε το παιδί σας να διακρίνει την ήττα στον αθλητισμό από την προσωπική ήττα: Για να καταλάβει, ότι η προσωπικότητά του δεν καθορίζεται από τις ήττες ή τις νίκες του.
  4. Αφήστε το παιδί σας να λύσει μόνο του τις δυσκολίες του και να πάρει το ίδιο αποφάσεις: Θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και καλύτερη οπτική της ζωής με αυτόν τον τρόπο.
  5. Ενθαρρύνετε το παιδί σας: Αυτό και τίποτα άλλο. Πιστέψτε το και δείξτε του εμπιστοσύνη!
  6. Επιτρέψτε στο παιδί σας να παίξει για τον εαυτό του: Για να περάσει καλά, για να δειξει ποιος είναι και όχι απαραίτητα για να νικήσει και να γεμίζει το δωμάτιό του με μετάλλια.
  7. Αφήστε το παιδί σας να πάρει το βάρος των ευθυνών του: Δεν θα είστε πάντα δίπλα του και πρέπει να ξέρει, ότι αν δεν ορθώσει το ανάστημά του στα θετικά και τα αρνητικά δεν θα τα καταφέρει.
  8. Προσέξτε τι λέτε στο παιδί σας: Μην φωνάζετε, μην το υποτιμάτε και μην γίνεστε αγενείς απέναντί του.
  9. Σεβαστείτε τον προπονητή του: Ακούστε όσα έχει να σας πει και μην παρεμβαίνετε στο έργο του.
  10. Μην δίνετε εντολές ούτε κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ούτε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Όπως είπαμε δεν είστε ο προπονητής του παιδιού σας. Αφήστε που μπορεί να το φέρνετε και σε δύσκολη θέση έτσι.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter