14χρονος αυτόχειρας: Το στοιχείο που προδίδει προσχεδιασμένη αυτοκτονία – Οι νεότερες αποκαλύψεις

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη έρχονται στο φως νέα στοιχεία. Οι Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων έχουν ξεκινήσει τη λήψη καταθέσεων και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι ο άτυχος μαθητής «είχε προσχεδιάσει το τραγικό τέλος του και χρονικά αλλά και ως προς τον τρόπο. Και ακόμη χειρότερο είναι ότι κανένας δεν είχε καταλάβει ότι μέσα στο μυαλό του κάτι είχε σπάσει, κάτι τον έσπρωξε στα άκρα».

Το στοιχείο που “προδίδει” την προσχεδιασμένη κίνηση του 14χρονου

Οι αστυνομικοί, που διενεργούν τις έρευνες, οδηγήθηκαν σε αυτή την εκτίμηση από ένα στοιχείο που έχουν στα χέρια τους. Σύμφωνα με τη Real News, λίγες ημέρες πριν από το τραγικό τέλος του, ο 14χρονος Νίκος ζήτησε από τον πατέρα του να σηκώσει ψηλά τις δύο αλυσίδες που κρατούσαν μία κούνια από το δοκάρι της πέργκολας, στη βεράντα του σπιτιού τους:

«Ακουμπάνε τα πόδια μου όταν κάνω κούνια», είχε πει στον τραγικό πατέρα, ο οποίος φυσικά δεν μπορούσε να ξέρει το σχέδιο του γιου του, που ήθελε να χρησιμοποιήσει την αλυσίδα ως αγχόνη.

«Είναι πολύ πιθανό να έκανε δοκιμή και να είδε ότι το ύψος της αλυσίδας δεν επαρκούσε για να προχωρήσει στην ασύλληπτη απόφασή του», καταλήγουν στην εκτίμησή τους οι αστυνομικοί.

Το παιδί είχε πέσει θύμα ανελέητου bullying – Τι κατέθεσαν φίλοι και συγγενείς

Αρκετές είναι οι αναφορές που κάνουν λόγο για ανελέητο εκφοβισμό και καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά, στην διάρκεια των οποίων φαίνεται ότι ασκήθηκε ψυχολογική βία στον νεαρό μαθητή. Ο εξάδελφός του, Γιώργος Αθανασόπουλος, είχε πολύ στενή σχέση με τον ίδιο και τον 18χρονο αδελφό του. «Οι γονείς και ο αδελφός του προσπαθούν να αντέξουν τον πόνο, την απώλεια του μικρού. Είναι δύσκολη η κατάστασή τους», δηλώνει στην Realnews. «Περιμένουν να μάθουν μόνο από την έρευνα της Αστυνομίας το γιατί. Δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να διαβάσουν όλα όσα γράφονται. Η οικογένεια θεωρεί ότι ο μικρός έπεσε θύμα bullying. Δεν ήξεραν, όμως, αυτά που ακούστηκαν για ξυλοδαρμούς και δεν τα πιστεύουν. Δεν είχαν δει σημάδια από χτυπήματα στο σώμα ή στο μάτι του, όπως είχε ακουστεί».

Μια συγκεκριμένη παρέα παιδιών στο στόχαστρο των ερευνών

Οι συμμαθητές και φίλοι όμως του 15χρονου κατηγορούν μία συγκεκριμένη παρέα παιδιών:

«Ένας άλλος 15χρονος συνεχώς ενοχλούσε τον Νίκο. Μάλιστα μαζί του ήταν και ένα δεύτερο παιδί, το οποίο τον ζήλευε πολύ» λέει στην Realnews φίλος του αδικαχαμένου μαθητή.

Οι φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί, δύο Αλβανοί έναν χρόνο μεγαλύτεροι από τον Νικόλα -καθώς έχουν χάσει μία χρονιά στο σχολείο – και τέσσερις Ελληνες, όλοι τους από την ίδια τάξη και το ίδιο σχολείο, ενδεχομένως να μην έχουν καταλάβει μέχρι και σήμερα το εγκληματικό περιεχόμενο των πράξεών τους.

Οι υψηλές βαθμολογίες και οι κόντρες

«Ήταν μετά από ένα διαγώνισμα στη Φυσική, ο Νίκος είχε πάρει 20 και το πανηγύριζε στο διάλειμμα. Τότε ο συγκεκριμένος μαθητής άρχισε να τον βρίζει, να τον μειώνει και να τον αποκαλεί… φυτό».

Ένας άλλος φίλος του αυτόχειρα συμπληρώνει την ίδια τραγική εικόνα: «Ήμασταν στην πλατεία Βάρναλη και ξαφνικά ο ίδιος μαθητής άρχισε να τον αποκαλεί με μία συγκεκριμένη λέξη πολύ άσχημη. Ο Νίκος δεν του απαντούσε και ήρθε και τον έσπρωξε. Λίγες ημέρες μετά ο Νίκος ήταν σε ένα μαγαζί για φαγητό με την παρέα του και μπήκε μέσα. Ήταν το ίδιο πρόσωπο που ενοχλούσε συνεχώς τον Νίκο. Άρχισε να τον βρίζει και, επειδή ο Νικόλας δεν αντιδρούσε, ο άλλος του όρμησε».

Η οικογένεια του 14χρονου εγκαταλείπει την Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η οικογένεια του άτυχου 14χρονου έχει πάρει την απόφαση να εγκαταλείψουν την Αθήνα. Θα κλείσουν το μαγαζί τους, ο μεγαλύτερος αδελφός του 14χρονου θα πάρει μεταγραφή από το Φυσικό της Αθήνας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, η ζωή όλων τους θα ξεκινήσει στην ίδια πόλη σχεδόν από το μηδέν. Όσο για τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς για την ώρα το μόνο που έχει ανεπίσημα αποφασιστεί είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.