1ο Δημ. Σχολείο Αλίμου: Η πρωτοβουλία γονέων και μαθητών για την ασφαλή μετακίνησή τους

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία εμπνεύστηκαν και έφεραν επιτυχώς εις πέρας η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Αλίμου, η ομάδα Μαμάδες + στο δρόμο, το Ι.Ο.Α.Σ. μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου  και τους μαθητές.

Η διάβαση έξω από το σχολείο πλημμύρισε από χρώματα

Το ραντεβού δόθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στη διάβαση της οδού Τσουκανέλη έξω από το σχολείο, όπου μικροί και μεγάλοι σήκωσαν τα μανίκια, πήραν τα πινέλα ανά χείρας και έβαψαν με χρώμα την γκρίζα διάβαση.

Στόχος αυτής της δράσης -που πρέπει να γίνει παράδειγμα και για τα υπόλοιπα σχολεία της χώρας – είναι να μπει αφενός χρώμα στις κλασικές ασπρόμαυρες διαβάσεις αφετέρου οι οδηγοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν περνούν από τη διάβαση.  Καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η ασφαλής είσοδος -έξοδος μαθητών από το σχολείο τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ασυνείδητων οδηγών που περνάνε μπροστά από τη διάβαση με γρήγορη ταχύτητα είτε φρενάρουν κυριολεκτικά στο παρά ένα.Γιατί αν οι διαβάσεις είναι όμορφες και πολύχρωμες τα παιδιά θα έχουν κίνητρο να τις χρησιμοποιούν. Γιατί αφομοιώνοντας από τώρα, βιωματικά, τους κανόνες της οδικής ασφάλειας, θα γίνουν υπεύθυνοι χρήστες του δρόμου όταν μεγαλώσουν.
Όπως δήλωσε ο κ. Στέφανος Διαμαντής, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που συμμετείχε ενεργά στη δράση “Δεν σταματάμε εδώ, αλλά συνεχίζουμε, αφού και άλλα σχολεία του δήμου, μας έχουν ζητήσει να κάνουμε το ίδιο και στις δικές τους διαβάσεις. Η προσπάθεια αυτή σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς , ώστε να προσέχουν και να δίνουν προτεραιότητα, σεβόμενοι τους πεζούς, μεταξύ των οποίων είναι και άτομα της τρίτης ηλικίας, άτομα με αναπηρίες και μαθητές των σχολείων”.

Ο αρμόδιος για την Α’ Βάθμια Εκπαίδευση και την Δημοτική Αστυνομία, δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Βέργης, ανέφερε πως, η συγκεκριμένη Δράση προχωρά με γοργούς ρυθμούς και είναι κάτι που το αγκάλιασαν οι πολίτες από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του. “Το να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους όλοι οι πεζοί συνάνθρωποί μας, είναι η καλύτερη ανταμοιβή για αυτά που κάνουμε καθημερινά ως Διοίκηση”.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις ξεχωριστές διαβάσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου