3 ανοιξιάτικες βόλτες με τα παιδιά στο βουνό

Ο καιρός άνοιξε για τα καλά, η θερμοκρασία πλέον μόνο θα ανεβαίνει και οι ημέρες όλο και μεγαλώνουν. Μαζί με όλα αυτά, λοιπόν, ανεβαίνει και η διάθεσή μας και ο ανοιξιάτικος καιρός μας καλεί να πάρουμε τα παιδιά μας από το χέρι και να ξεχυθούμε στη φύση. Να αρχίσουμε τις ατελείωτες βόλτες στην πυκνοκατοικημένη, αλλά πανέμορφη Αττική.

Και μεταξύ μας, όσο κι αν το θερμόμετρο δείχνει υψηλές θερμοκρασίες, η θάλασσα ακόμα δεν μας φωνάζει. Αντιθέτως, η δροσιά του βουνού είναι εκείνη που μας κερδίζει πολύ περισσότερο την Άνοιξη.

Πού μπορείτε να πάτε για την χαρείτε με τα παιδιά σας;

Καταφύγιο Μπάφι, Πάρνηθα

Μόλις μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν αξέχαστες εμπειρίες, να παίξουν, να διασκεδάσουν, να περπατήσουν, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους μαζί σας.

Στην Πάρνηθα, στο καταφύγιο Μπάφι, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού τα παιδιά και εσείς λαμβάνετε μέρος στις χιλιάδες δράσεις που διοργανώνονται εκεί, ξεδίνετε και χαλαρώνετε όλοι μαζί.

Περίπατοι, κυνήγια θησαυρού, εξερευνήσεις, προκλήσεις, πίστες αναρρίχησης, αλλά και δραστηριότητες survivors περιμένουν εσάς και τους μικρούς εξερευνητές σας. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε, απλώς, την βόλτα σας ή να οργανώσετε εκεί το πικ νικ σας, ακόμα και τα πάρτι σας.

Πληροφορίες:

Καταφύγιο Μπάφι

Τηλέφωνο: 2102403556 | 2102469050

Κινητό: 6977648739

www.trekking.gr

Αισθητικό Δάσος Υμηττού

Ένα έργο της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, το οποίο αποτελεί όαση δροσιάς και βρίσκεται ελάχιστα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.

Το δάσος πίσω και γύρω από την Μονή Καισαριανής συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε Σαββατοκύριακο, και ειδικότερα της ανοιξιάτικες μέρες. Μπορείτε να κάνετε το πικ νικ σας στα ξύλινα παγκάκια του, να αφήσετε τα παιδιά να παίξουν κάτω από τον παχύ ίσκιο που προσφέρουν τα χιλιάδες δέντρα του και να περπατήσετε στα όμορφα μονοπάτια του, τα οποία προσφέρουν υπέροχη θέα σε όλη την Αθήνα.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διοργανώνει κάθε Σαββατοκύριακο πεζοπορίες, ακόμα και εκθέσεις, στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού και βοηθά γονείς και παιδιά να εξερευνήσουν την φύση… μέσα στην πόλη!

Πληροφορίες:

Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής)

Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Τηλ.: 2107220866 | 2107295418

www.philodassiki.org

Καταφύγιο Φλαμπούρι, Πάρνηθα

Στην Πάρνηθα στη θέση Φλαμπούρι και σε υψόμετρο 1.158 μέτρα, βρίσκεται το καταφύγιο «Φλαμπούρι», του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών.

Εκεί μπορείτε να απολαύσετε την μαγευτική θέα που προσφέρει στις κορυφές του Ευβοϊκού και Κορινθιακού κόλπου, αλλά και σε όλη την Αττική.

Θα χαλαρώσετε και θα αναζωογονηθείτε στη φύση, μέσα στο μοναδικό ελατόδασος του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Θα απολαύσετε τον καφέ και το φαγητό σας και θα πάρετε μέρος στις πολλές δραστηριότητες που οργανώνουν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου, στην ευρύτερη περιοχή του βουνού, για μικρούς και μεγάλους.

Δηλώστε συμμετοχή για πεζοπορίες, ποδηλασίες, αναρριχήσεις, διάσχιση φαραγγιών, παιχνίδια δεξιοτήτων, πάρτι και πολλές ακόμα δράσεις.

Πληροφορίες:

Ορεινό καταφύγιο Πάρνηθας, Φλαμπούρι

Τηλ.: 210 246 4666 | 697 225 6215

www.flabouri.gr

Facebook: Φλαμπούρι Ορεινό Καταφύγιο Πάρνηθας