4 δραστηριότητες για παιδιά και απελπισμένους γονείς, στο σπίτι!

Πόσο εφευρετικοί να γίνετε πια!

Τα πιτσιρίκια βαριούνται εύκολα, γκρινιάζουν ή μαλώνουν  ειδικά αν δεν έχουν κάτι να κάνουν. Κάποια σκανταλιά, κάποιον να πειράξουν, κάτι..  Σας προτείνουμε -εκτός από κατασκευές, δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο- να μοιραστείτε στιγμές γέλιου και ξεγνοιασιάς μαζί τους και να γελάσετε με την καρδιά σας!

Στην εικόνα επάνω, ένα σεντόνι έχει αναλάβει χρέη αιώρας στο σπίτι. Δέστε το στο κέντρο του τραπεζιού και με τη δική σας επίβλεψη, προτείνετε στο παιδί να χαλαρώσει και να ακούσει μουσική καθώς θα το κουνάτε. Ίσως να πιάσει το κόλπο και να συνεργαστεί!

χάρτινη τσουλήθρα

Αν αυτό το κόλπο δεν πιάσει, τότε δοκιμάστε τη λύση της τσουλήθρας. Ένα χοντρό χαρτόνι και 3-4 σκαλιά, είναι το μόνο που θα χρειαστείτε!

παιχνίδι στο σπίτι

Από νοικοκυριό πώς τα πάτε;

Μια σκούπα, μια κολλητική ταινία στο πάτωμα και λεπτοκομμένα χαρτάκια ίσως να καταφέρουν να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά για λίγη ώρα. Κι εσάς, το ίδιο. Σε πόσο χρόνο θα καταφέρουν να βάλουν τα χαρτάκια μέσα στο τετράγωνο; Ποιος θα τα βάλει πιο γρήγορα;

παιχνίδι

Κι αν όλα τα έχετε δοκιμάσει και κατάκοποι ξαπλώσετε στο πάτωμα, φροντίστε το λευκό φανελάκι που φοράτε, να έχει τουλάχιστον ζωγραφισμένη μια πίστα!

Καλή διασκέδαση!