Αρχική Infokids Αποδράσεις 4 ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές που μπορούν να παίζουν τα παιδιά σας με ασφάλεια φέτος το καλοκαίρι!

4 ολοκαίνουργιες παιδικές χαρές που μπορούν να παίζουν τα παιδιά σας με ασφάλεια φέτος το καλοκαίρι!

Παίζουν τα παιδιά μας με ασφάλεια στις παιδικές χαρές;Η παιδική χαρά της γειτονιά σας είναι πιστοποιημένη ότι πληροί τους κανόνες ασφαλείας; Αλήθεια, έχετε υπόψιν σας το γεγονός ότι πολλοί γονείς συχνά παραπονιούνται για την εικόνα που παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές σε πολλούς Δήμους της χώρας.  Ανεπαρκής ή παντελής έλλειψη φύλαξης των παιδικών χαρών, παράλειψη κλειδώματος, ακατάλληλες περιφράξεις, παράλειψη επαρκούς ελέγχου και συντήρησης του εξοπλισμού και μη πιστοποίηση των παιδικών χαρών βρίσκονται στο επίκεντρο της πρόσφατης παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Γονείς σας αφορά!

Καταρχήν αυτό που πρέπει να προσέξετε πολύ ως γονιός είναι η σωστή επιλογή της παιδικής χαράς. Να ελέγξετε αν έχει άδεια και σε τι κατάσταση είναι τα μηχανήματα που έχει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς κατά καιρούς έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα. Υπάρχουν νέοι κανονισμοί που αναφέρουν τις προδιαγραφές που πρέπει να τελούν οι εγκαταστάσεις των παιδικών χαρών ενώ επισημαίνεται ότι η επιφάνεια που παίζουν τα παιδιά πρέπει να είναι μαλακή. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προυποθέσεις και τους όρους λειτουργίας που πρέπει να πληρούν οι παιδικές χαρές προκειμένου να είναι ασφαλείς για τα παιδιά μας πατώντας εδώ.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τους Δήμους που πριν από λίγο καιρό παρέδωσαν ανακαινισμένες, πιστοποιημένες και απόλυτα ασφαλείς παιδικές χαρές για να απολαύσουν ξέγνοιαστοι το παιχνίδι τους οι λιλιπούτειοι δημότες.

Δ. Πειραιά

Στα παιδιά της πόλης παρέδωσε ο Δήμος Πειραιά οκτώ επιπλέον παιδικές χαρές οι οποίες ανακατασκευάστηκαν, προκειμένου να δημιουργηθούν πιο όμορφοι και ασφαλείς χώροι ψυχαγωγίας και παιχνιδιού.

Οι οκτώ παιδικές χαρές βρίσκονται: στην οδό Ιππολύτου (περιοχή Παλατάκι Α΄ Δημοτική Κοινότητα), στην οδό Μουσών (Β΄ Δημοτική Κοινότητα), στη συμβολή των οδών Νιρβάνα & Χρυσοστόμου Σμύρνης και στην οδό Πινδάρου (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα), στην οδό Μαχητών(Δ΄ Δημοτική Κοινότητα), στην οδό Αγίας Μαρίνας, στη συμβολή των οδών Λέρου & Αργυρουπόλεως και στην οδό Μαυρογένους (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα).

Οι παιδικές χαρές, διαθέτουν μεταξύ άλλων, νέα, ασφαλή και σύγχρονα παιχνίδια, νέο φωτισμό και καλαίσθητη περίφραξη. Σημειώνεται πως από το 2014 ο Δήμος Πειραιά έχει παραδώσει στα παιδιά της πόλης μας, 39 νέες και ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ενώ η αναβάθμιση των παιδικών χαρών της πόλης μας θα συνεχιστεί.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως η επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα, ήταν η βελτίωση των υποδομών στις παιδικές χαρές της πόλης μας αλλά και η δημιουργία νέων, προκειμένου να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά, με σύγχρονα παιχνίδια σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον. «Στόχος μας είναι να δημιουργούμε όμορφους χώρους όπου θα περνούν ωραίες στιγμές οι γονείς και οι μικροί μας φίλοι. Όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελούν τα παιδιά χαμογελάμε κι εμείς», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά. Ο κ. Μώραλης τέλος κάλεσε τους δημότες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τις παιδικές χαρές, προκειμένου να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να τις χαίρονται τα παιδιά μας.

Δ. Ιλίου

Τρεις απόλυτα ασφαλείς και πιστοποιημένες νέες παιδικές χαρές στον Δήμο Ιλίου, την ανακατασκευή των οποίων χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 280.000 ευρώ από ίδιους πόρους της εγκαινίασαν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, μαζί με τον δήμαρχο, Νίκο Ζενέτο.

Στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του «που σήμερα δίνουμε σε χρήση των παιδιών του Ιλίου, ενός λαϊκού προαστίου, τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές». Όπως ενημέρωσε, η Περιφέρεια έχει ανταποκριθεί «σε όλα τα ανάλογα αιτήματα των άλλων δήμων», βεβαιώνοντας ότι «παραμένει δεκτική σε κάθε έργο που βελτιώνει την ποιότητα των κατοίκων και ιδιαιτέρως των παιδιών».

Οι συγκεκριμένες βρίσκονται σε δύο γειτονιές του Δήμου Ιλίου, μία στην περιοχή του κέντρου, επί των οδών Αγίας Βαρβάρας, Θέτιδος, Ποσειδώνος και δύο στην περιοχή της Παλατιανής, η μία επί της οδού Οσίου Λουκά και η δεύτερη επί των οδών Επιφανείου, Α. Παπανδρέου και Ρωμανού.

Δ. Γλυφάδας

Μία ακόμη δημοτική παιδική χαρά διεθνών προδιαγραφών εγκαινίασε ο Δήμος Γλυφάδας, στη διασταύρωση των οδών Ηφαίστου και Αρετής, πίσω από τη ΔΟΥ ΓλυφάδαςΣτα εγκαίνια του καινούργιου αυτού πάρκου αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, το οποίο περιλαμβάνει πρωτότυπα και ασφαλή παιχνίδια, ειδικό χλοοτάπητα, νέα δέντρα, καινούργια καθιστικά, φωτιστικά με οικολογικούς λαμπτήρες και πολλά ακόμα, έδωσαν το παρών εκατοντάδες κάτοικοι της Γλυφάδας, γονείς με τα παιδιά τους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν το άνοιγμα μίας ακόμα γωνιάς χαράς και παιχνιδιού, σε μία μέχρι πρότινος εγκαταλειμμένη περιοχή. «Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε, βήμα βήμα, την πόλη των παιδιών μας. Απόψε εγκαινιάσαμε στη Γλυφάδα μας έναν ακόμα παιδότοπο μαζί με ένα χώρο αναψυχής για τους μεγαλύτερους, με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, με υποδομή για ΑΜΕΑ, φωτισμό LED νέας γενιάς, εκτεταμένη φύτευση. Ένα χώρο σχεδιασμένο με μπόλικη φαντασία και μεράκι», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Δ. Νεάπολης - Συκεών

Δύο νέες Παιδικές Χαρές πρότυπο σε όλη τη Θεσσαλονίκη, καθώς η κατασκευή τους συνοδεύτηκε από εμφανέστατα αποτελέσματα που άλλαξαν ριζικά το τοπίο στις δύο αυτές περιοχές της Δ.Ε. Πεύκων, έχουν στη διάθεσή τους οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι κάτοικοι της περιοχής.

Η κατασκευή της Παιδικής Χαράς «Διάστημα», που αποτελεί στολίδι-πρότυπο, «έγινε με ταυτόχρονη ανακατασκευή της οδού Αγίας Τριάδος» -με φωτισμό νέου τύπου LED και νησίδα με παρτέρι –«προκείμενου να εξασφαλιστεί ασφαλής πρόσβαση για παιδιά και συνοδούς από και προς την Παιδική Χαρά ενώ διασφαλίστηκαν θέσεις στάθμευσης, φυτεύτηκαν πολλά δέντρα, και τοποθετήθηκε φωτισμός νέας τεχνολογίας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης. Ιδιαίτερα στάθηκε στον σχεδιασμό των δύο χώρων που σηματοδοτούν τη νέα σύγχρονη αντίληψη για τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο τους στην ανάπτυξη των παιδιών.

Στη δε Παιδική Χαρά «4 Εποχές» (έναντι δημοτικού καταστήματος Πεύκων), παράλληλα με τη δημιουργία εξολοκλήρου από το μηδέν του νέου χώρου παιχνιδιού και χαράς των μικρών μας φίλων με τα αξιοζήλευτα παιδικά παιχνίδια, δημιουργήθηκε ένας ιδανικός χώρος πρασίνου  και αθλητισμού, που αποτελεί καινοτομία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Παιδικών Χαρών στη χώρα μας. Δίπλα κυριαρχεί κι ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής με καθιστικά, όργανα εκγύμνασης ενηλίκων και δυο τραπέζια πινγκ-πονγκ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter