Αρχική InfoSchool Δημοτικό 48.500 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία

48.500 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τη φετινή σχολική χρονιά το πρόγραμμα κολύμβησης κατά προτεραιότητα για τους μαθητές της Γ΄ Δημοτικού στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας.

H Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μετά το πέρας των μαθημάτων με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην εξαιρετική υλοποίηση του προγράμματος κολύμβησης στα Δημοτικά σχολεία της χώρας, στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, δασκάλους, αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης κι εργαζόμενους στα κολυμβητήρια και την Κ.Ο.Ε.

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται με πόρους της Γ.Γ.Α., για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, εντάχθηκε ως μέρος του υποχρεωτικού διδακτικού αντικειμένου της Φυσικής Αγωγής. Πήραν μέρος 48.500 παιδιά της 3ης τάξης του Δημοτικού σχολείου και εργάστηκαν, εκτός των μόνιμων εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, 174 επιπλέον γυμναστές με ειδικότητα κολύμβησης.

Για πρώτη φορά χιλιάδες παιδιά ήρθαν σε επαφή με το υγρό στοιχείο και έμαθαν να κολυμπούν . Με στοχευμένες δράσεις εκ μέρους της Γ.Γ.Α. η Ελλάδα θα πάψει να αποτελεί την πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πνιγμούς στη θάλασσα.

Η Γ.Γ.Α. έχει ήδη εξασφαλίσει τους πόρους για τη συνέχιση του πρωτοποριακού προγράμματος και την επομένη διδακτική χρονιά 2017-18, ώστε να παγιωθεί το πρόγραμμα και στην κοινωνική συνείδηση και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Το πρόγραμμα κολύμβησης το επέβαλαν τα ίδια τα παιδιά, που ευτυχισμένα είχαν τη χαρά να συμμετέχουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.