4χρονη νεκρή στη Θήβα: Έπεσε μέσα σε βόθρο συγκέντρωσης λυμάτων

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες βράδυ ένα 4χρονο κοριτσάκι στον καταυλισμό προσφύγων της Θήβας, αφού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε μέσα σε βόθρο συγκέντρωσης λυμάτων, ο οποίος βρισκόταν σε περιφραγμένο χώρο και είχε και καπάκι.

Το άτυχο κοριτσάκι από το Ιράκ άρχισαν να αναζητούν οι γονείς του και άλλοι διαμένοντες στον καταυλισμό, μέχρι που ανακάλυψαν τελικά τη σορό του μέσα στο βόθρο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία καθώς και η ΕΜΑΚ που ανέσυραν το άψυχο κορμάκι του 4χρονου κοριτσιού.

Το τραγικό περιστατικό, όπως και ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε τον θρήνο της οικογένεια και των υπόλοιπων προσφύγων, αλλά και αναστάτωση καθώς οι γονείς αρνούνται να παραδώσουν το κορμάκι του παιδιού στο ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί για νεκροψία – νεκροτομή και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Έρευνες, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το μικρό κοριτσάκι που βρέθηκε μέσα στο βόθρο, διεξάγει και η αστυνομία της Θήβας.

Το συμβάν φέρνει στην επιφάνεια τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και την επικινδυνότητα που παρουσιάζουν οι εν λόγω εγκαταστάσεις φιλοξενίας που έχουν “στηθεί” σε παλιά στρατόπεδα.