5 καλοί λόγοι για να επισκεφθείτε το Νοέμβριο το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εμπλουτίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του και συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Ανάμεσα στις ποικίλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η μηνιαία ατζέντα του, το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει για το φετινό Νοέμβριο 5 δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο, που απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών!

“Κύκλος κρουστών με χρηστικά αντικείμενα: Φέρε κάτι από το σπίτι”

Γονείς, παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες ενώνουν τη φαντασία τους σε μια δημιουργική μουσική σύμπραξη με σκοπό να αποκτήσει μια φρέσκια ματιά η μεταξύ τους επικοινωνία. Οι οικογένειες φέρνουν αντικείμενα πολύτιμα ή ασήμαντα, για να συνθέσουν μια κοινή ρυθμική ιστορία και να ξαναγνωριστούν σε ένα περιβάλλον από γνώριμους ή άγνωστους ήχους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: QUILOMBO LAB

Πότε: Κυριακή 11/11 και 25/11 στις 12.30-14.30

Για παιδιά 5+ και τις οικογένειες τους, με ή χωρίς αναπηρία. Έως 40 συμμετοχές, με σειρά προτεραιότητας

Ένα Ρομπότ στο Πάρκο

Προγραμματίζοντας το ρομποτάκι bee-bot, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, μαθαίνουν να σκέφτονται αλγοριθμικά και να δουλεύουν ομαδικά. Με τις ειδικά σχεδιασμένες πίστες εξασκούνται στον προσανατολισμό και αναζητούν τις συντομότερες διαδρομές για να αποφύγουν εμπόδια και να φτάσουν στον προορισμό τους. Ένα παιχνίδι ανακάλυψης του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μέσα από την πίστα του bee-bot!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: STEM

Πότε: Παρασκευή 16 και 30/11 | 18.30-19.30

Έως 20 συμμετοχές με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ, για παιδιά 4-5 ετών

Οι τέσσερις εποχές στο ΚΠΙΣΝ: Εξερεύνηση του Κήπου

Με τοπόσημο τον ανοικτό και ηλιόλουστο Μεσογειακό Κήπο, το εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό πρόγραμμα, οργανώνεται σε τρεις ενότητες, με δραστηριότητες που δίνουν στο παιδί τη δυνατότητα να ερευνά, να λύνει προβλήματα και να εξιστορεί ιστορίες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη χλωρίδα του Πάρκου ανά εποχή, θα εντρυφήσουν στην τέχνη του animation, της εικονογράφησης και της συγγραφής σεναρίου και θα δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI)

Πότε: Κυριακή 18/11 17.00-20.00

Για παιδιά 6–12 ετών, έως 25 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Παν Μέτρον Άνθρωπος

Στο εργαστήριο του Νοεμβρίου στόχος είναι να μελετηθούν οι μαγικές αναλογίες του ανθρώπινου σώματος και οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη μακέτα ανθρώπινης φιγούρας από ξύλινα καλαμάκια. Με αναφορές στο έργο του DaVinci και γενικά στην αναγεννησιακή ανατομία, του Antony Gormley και στην τεράστια γλυπτική παράδοση της Αρματούρας οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν και θα συνθέσουν τα επιμέρους κομμάτια που προσομοιάζουν το ανθρώπινο σώμα. Θα τα επανασυνδέσουν με την τρισδιάστατη γλυπτική τεχνική assemblage, ώστε τα επιμέρους στοιχεία να αποκαλύψουν ένα ιδεατό ήρωα.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Εικαστικός Ελισάβετ Χελιδώνη, Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής

Πότε: Κυριακή 25/11 17.00-18.00 | 18.00-19.00 | 19.00-20.00

Για παιδιά 7 ετών και άνω, νέους και οικογένειες, άτομα με ή χωρίς αναπηρία (έως 25 συμμετοχές ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας)

Μαθήματα BMX

“Να βγάλω τα pegs; Να οδηγήσω brakeless; Δεκαενιά ή είκοσι μία ίντσες; Ένα φρένο ή δύο;”

Ελάτε να απαντήσουμε όλες σας τις απορίες, να σας εξηγήσουμε τα είδη του ΒΜΧ, να σας δείξουμε ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος ποδηλάτου για το είδος ΒΜΧ που σας ενδιαφέρει και να εξηγήσουμε τη σωστή στάση σώματος αλλά και το στήσιμο του ίδιου του ποδηλάτου ανάλογα τις δυνατότητές μας. Και βέβαια να απολάσουμε μερικά καινούργια αλλά και παλιότερα κόλπα.

Θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι κατηγορίες ποδηλάτων ΒΜΧ για να δείτε τις διαφορές και να καταλήξετε ποιο σας ταιριάζει.

Oι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν και τα δικά τους ΒΜΧ.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: MBike

Πότε: Κυριακή 25/11 12.00-16.00

Για παιδιά 12-18 ετών, με σειρά προτεραιότητας

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000