5 μοντέρνοι τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι με ρίγες

Είτε πρόκειται για παραδοσιακές, είτε για μοντέρνες, οι ρίγες -ειδικά στους τοίχους και το πάτωμα- προάγουν την τάξη. Έχουν σχεδόν μια αρχιτεκτονική δύναμη, η οποία οδηγεί το μάτι και αναπλάθει το χώρο. Σε μικρές δόσεις, όπως για παράδειγμα όταν βρίσκονται πάνω σε έπιπλα ή αντικείμενα, γίνονται το ουδέτερο χαρακτηριστικό του κόσμου των σχεδίων, καθώς δεν έχουν μεγάλο ρίσκο και ενσωματώνονται σε όλους τους τύπους δωματίων.

Παρόλο που είναι δύσκολο να κάνεις λάθος χρησιμοποιώντας ρίγες, αυτό που συχνά συμβαίνει είναι να υποτιμάται η δύναμή τους να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο. Οι ρίγες δημιουργούν μια οφθαλμαπάτη που μπορεί να αλλάξει την όψη και το μέγεθος ενός χώρου. Αν αναρωτιέστε με ποιους τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρίγες στο χώρο σας, ιδού μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις:

Εντάξτε τις σε ένα χρωματικό μοτίβο: Τα ριγέ έπιπλα μπορούν να υπερισχύσουν σε ένα δωμάτιο. Αν όμως θέλετε να υπάρχουν αρμονικά, εντάξτε τις ρίγες σε ένα κοινό χρωματικό μοτίβο. Χρησιμοποιήστε δηλαδή διαφορετικές αποχρώσεις, ανοιχτές και πιο σκούρες. Μπορείτε να ταιριάξετε ρίγες με φλοράλ σχέδια, με μοτίβα ζώων κ.α. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός! Απλώς φροντίστε να είναι στην ίδια χρωματική παλέτα για να δίνουν την αίσθηση της ενοποίησης του χώρου.

Κάντε τις ρίγες το επίκεντρο: Οι ρίγες μπορούν να γίνουν το σημείο εστίασης σε κάθε είδους δωμάτιο. Λειτουργούν σχεδόν ως μαγνήτης για το μάτι! Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να καλύψετε μεγάλες επιφάνειες με μια δραματική ρίγα σε δύο χρωματικούς τόνους για να πλατύνετε ή να μακρύνετε ένα δωμάτιο. Για παράδειγμα, στην παραπάνω φωτογραφία, οι ρίγες που βρίσκονται στο πάτωμα οδηγούν το βλέμμα στο παράθυρο και τον εξωτερικό χώρο. Οι ρίγες που βρίσκονται στον τοίχο δημιουργούν την ψευδαίσθηση πως είναι ψηλότερος σε σχέση με την πραγματικότητα. Βάλτε ρίγες εκεί που θέλετε να οδηγήσετε το βλέμμα, πραγματικά, έχουν τη δύναμη να το κάνουν!

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.