5 πρωτότυπα θεματικά πάρκα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε με τα παιδιά

To Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 θεματικά πάρκα που αξίζει να επισκεφθείτε με τα παιδιά σας με την πρώτη ευκαιρία. Πρόκειται για προσεγμένες εγκαταστάσεις στις οποίες προσφέρονται ποικίλες ψυχαγωγικές υπηρεσίες στους επισκέπτες γύρω από έναν ή περισσότερους θεµατικούς άξονες. Εμείς τα έχουμε επισκεφθεί και σας τα συνιστούμε ανεπίφυλακτα. Είναι μια εναλλακτική πρόταση εξόδου, για να ξεφύγετε από τις τετριμμένες επιλογές της παιδικής χαράς, του παιδότοπου ή ενός χώρου δημιουργικής απασχόλησης.

PLAYMOBIL FunPark

Στον παιδότοπο PLAYMOBIL FunPark η διασκέδαση συναντά τη ζωηρή φαντασία των παιδιών, που έχουν την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι να δημιουργήσουν τις δικές τους ονειρεμένες ιστορίες, με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα τους παιχνίδια PLAYMOBIL. Παραμυθένια παλάτια και κάστρα, επιβλητικά πειρατικά καράβια, αιγυπτιακές πυραμίδες, θαρραλέοι ιππότες, πανέμορφες πριγκίπισσες και δεκάδες ακόμα αγαπημένα θέματα των παιδιών, ξετυλίγονται μπροστά τους στο συναρπαστικό κόσμο της PLAYMOBIL. Όλα τα παιδιά από 18 μηνών έως 12 ετών θα ανακαλύψουν την αγαπημένη τους γωνιά. Τα μικρότερα παιδάκια από 18 μηνών έως 3 ετών έχουν το δικό τους διαμορφωμένο χώρο της PLAYMOBIL 1.2.3, ενώ τα μεγαλύτερα μπορούν να περάσουν αξέχαστες ώρες χαράς και διασκέδασης στους υπόλοιπους 7 παιδότοπους.

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα-Πέμπτη: 10:00-20:00
Παρασκευή-Κυριακή: 10:00-21:00

Εισιτήριο Εισόδου:

Είσοδος Παιδιών: Δευτέρα – Παρασκευή 8,00€/παιδί
Σάββατο – Κυριακή 9,00€/παιδί

Είσοδος Γονέων/Συνοδών: Δωρεάν

Είσοδος Τριτέκνων-Πολυτέκνων:(με την επίδειξη κάθε νόμιμου πιστοποιητικού) 5,00€/παιδί (Δευτέρα-Παρασκευή)
7,00€/παιδί (Σάββατο-Κυριακή)

PLAYMOBIL FunPark
Αμαλιάδος 4 & Καλαβρύτων, 145 64 Κηφισιά,
17ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας (είσοδος από τον παράδρομο)
210-80.000.18

Jumicar, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το πρώτο μόνιμο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Jumicar στην Ελλάδα λειτουργεί  σε συνεργασία με το Ίδρυμα για το παιδί η «Παμμακάριστος» σε χώρο εντός του Ιδρύματος στην Νέα Μάκρη. Το παιδί οδηγώντας, αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί την σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής, μαθαίνοντας βιωματικά και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες. Τα αυτοκινητάκια της Jumicar είναι βενζινοκίνητα, ιδιαιτέρως φιλικά προς το περιβάλλον, διαθέτουν ότι και τα πραγματικά αυτοκίνητα (γκάζι, φρένο, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τετράχρονος κινητήρας με επίπεδο θορύβου 50 ντεσιμπέλ) και είναι ρυθμισμένα να τρέχουν μέχρι 15 χλμ/ώρα. Οι δραστηριότητες χωρίζονται για παιδιά ηλικίας 3- 6 ετών και 7 – 14 ετών.

Jumicar Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Λεωφόρος Μαραθώνος 1,  Νέα Μάκρη
22940-50120

Πάρκο Δεινοσαύρων στο Πολιτιστικό Πάρκο

Μια έκθεση με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, που έζησαν στη Γη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Πάρκο στην Κερατέα. Η έκθεση είναι επιμελημένη από συνεργάτες του ΑΠΘ και οι ξεναγήσεις γίνονται από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος και παράλληλα λειτουργεί έκθεση που καλύπτει όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής του πλανήτη. Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό, η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Τιμές Εισιτηρίων

Ατομικό 6 €

2 Ατόμων (1 ενήλικας και 1 παιδί) 10 €

Οικογενειακό  (2 ενήλικες και 2 παιδιά)  18 €

Η απλή περιήγηση στο Πάρκο Δεινοσαύρων, χωρίς τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβάνεται στην τιμή εισιτηρίου της γενικής εισόδου (4 €).

Πολιτιστικό Πάρκο

Λεωφόρος Λαυρίου, 16ο χλμ. Προέκταση Αττικής Οδού προς Λαύριο, Κερατέα

22990 42100, 210 9211812

Planet Physics

Το Planet Physics είναι ένας νέος επιστημονικός και ψυχαγωγικός πολυχώρος Φυσικής. Ένας χώρος, 800 τετραγωνικών, με ιδιαίτερη ταυτότητα και άψογες συνθήκες φιλοξενίας, συστήνεται ως το μοναδικό σημείο της πόλης όπου η Φυσική γίνεται παιχνίδι και όπου όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να περάσουν πολλές ώρες γεμάτες γνώση, εμπειρίες, διάδραση, αλλά και πραγματική απόλαυση. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συνεχίσουν την εξερεύνηση τους στον «επιστημονικό» παιδότοπο του Planet Physics, ο οποίος αποτελείται από δύο επιμέρους χώρους: Στον πρώτο, μπορούν τα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, φτιάχνοντας κατασκευές με απλά υλικά χειροτεχνίας, να ζωγραφίσουν και να διαγωνιστούν στη…»δημιουργία» της μεγαλύτερης σαπουνόφουσκας! Μπορούν να φτιάξουν σχέδια με τα κομμάτια του tangram καθώς και να προσπαθήσουν να λύσουν το Οστομάχιον του Αρχιμήδη, ένα παιχνίδι μάθησης, το αρχαιότερο παζλ όλων των εποχών, το οποίο μπορεί να λυθεί με 536 διαφορετικούς τρόπους. Στο δεύτερο, που απευθύνεται σε μικρότερα παιδιά έως 8 ετών, υπάρχει μια μεγάλη κατασκευή. Στο χώρο αυτό οι μικρότεροι φίλοι μας ψυχαγωγούνται, πάντα υπό την επίβλεψη έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη έως Πέμπτη: 09:00 – 14:00 (Μόνο για Σχολεία) και 17:00 – 21:00
Παρασκευή: 09:00 – 14:00 (Μόνο για Σχολεία) και 17:00 – 22:00
Σάββατο, Κυριακή και αργίες: 10:00 – 22:00
Δευτέρα: Κλειστά

Είσοδος: 

Ενήλικες: 6 ευρώ (είσοδος στη διαδραστική έκθεση)

Ελεύθερη είσοδος στο Planet Café

Παιδιά: 6 ευρώ (είσοδος στη διαδραστική έκθεση και στον «επιστημονικό» παιδότοπο)

ΑΜΕΑ: Ελεύθερη(για ΑΜΕΑ άνω του 80%)
(Παρέχεται υποδομή για άτομα με ειδικές ανάγκες)

Είσοδος για εκπαιδευτικούς: Ελεύθερη (με την επίδειξη της κάρτας τους)

Οικογενειακό: 5 ευρώ / άτομο (3 άτομα και άνω)

Planet Physics

Λ. Αναπαύσεως 18, Βριλήσσια 15235

210 8033984

Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας, Legends of Mythology

Μια επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας, Legends of Mythology, που φιλοξενείται στον Πύργο είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τους μυθικούς ήρωες και τις σπουδαίες ιστορίες τους μέσω μιας εκπαιδευτικής ξενάγησης.  Η επίσκεψη στο σύγχρονο πάρκο με τους τρισδιάστατους ήρωες, σε ειδικά σκηνοθετημένο περιβάλλον 1500 τετραγωνικών μέτρων, με αρχαία ελληνική μουσική και ήχους, διαρκεί τριάντα λεπτά, ενώ η ξενάγηση γίνεται από το εξειδικευμένο προσωπικό, με λεπτομερή αφήγηση της ιστορίας του κάθε τέρατος.  Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά μέσα από μια οργανωμένη διαδραστική ξενάγηση την ιστορία 13 μυθικών πλασμάτων και ηρώων που παρουσιάζονται τρισδιάστατα, όπως η Μέδουσα, η Λερναία Ύδρα, ο Κύκλωπας, ο Κένταυρος, η Σκύλλα και η Χάρυβδη κ.ά., να ασχοληθούν με βιωματικά παιχνίδια στην αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, να εξερευνήσουν τον υπαίθριο λαβύρινθο, αλλά και να συμμετάσχουν σε μια σειρά δράσεων και θεματικών εργαστηρίων που αναπτύσσονται στο Πάρκο και αφορούν τη ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι, τον καραγκιόζη, τη γλυπτική και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με θεματικό άξονα την αρχαία ελληνική μυθολογία και τα μυθικά πλάσματα.

Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας

3ο χιλ. Εθνικής οδού Πύργου Πατρών, Πύργος Ηλείας,

26215.05170 / 26215.05160