Αρχική InfoMommy Υγεία 6 συμπτώματα καρδιακής προσβολής που εμφανίζουν οι γυναίκες

6 συμπτώματα καρδιακής προσβολής που εμφανίζουν οι γυναίκες

Οι καρδιακές προσβολές είναι από τις πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου στις μέρες μας. Δυστυχώς, πρόκειται για ασθένεια που συχνά δεν σε προειδοποιεί, ωστόσο, πριν συμβεί το μοιραίο το σώμα στέλνει ορισμένα σημάδια, τα οποία πρέπει να μπορούμε να ξεχωρίζουμε.

Μάλιστα, λένε, ότι η καρδιακή προσβολή έχει κάποια διαφορετικά συμπτώματα σε άντρες και γυναίκες. Διαβάστε παρακάτω τα 6 σημάδια που όλες οι γυναίκες πρέπει να ξέρουν για να κρατήσουν όσο πιο μακριά γίνεται την ασθένεια.

Πόνοι στην πλάτη, τον αυχένα, το σαγόνι και τα χέρια

Συνήθως, η καρδιακή προσβολή σχετίζεται με πόνο στο στήθος ή το αριστερό χέρι, γι’ αυτό και πόνοι σε άλλα σημεία του σώματος, όπως το σαγόνι, δεν μας προϊδεάζουν για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, ο πόνος μπορεί να είναι σταδιακός,  οξύς ή ξαφνικός και να συμβεί ακόμα και στο μέσο της νύχτας. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αμέσως μόλις αντιληφθείτε κάτι ασυνήθιστο στον οργανισμό σας.

Οξύς πόνος στο στομάχι – αίσθημα αδιαθεσίας

Μερικά συμπτώματα καρδιακής προσβολής που πλησιάζει μπορεί να θυμίζουν τη δηλητηρίαση, την γρίπη ή δυνατό αίσθημα καούρας. Καμιά φορά ο πόνος που νιώθουν οι γυναίκες μπορεί να παρομοιαστεί με «έναν μεγάλο βάρος πάνω στο στομάχι».

Κρύος ιδρώτας

Οι γυναίκες βιώνουν συχνά την εμπειρία του κρύου ιδρώτα, γι’ αυτό και μπορεί να νομίζουν, ότι συνδέεται μόνο με το στρες ή την εμμηνόπαυση. Αν, όμως, δεν έχετε βιώσει ξανά κάτι τέτοιο, τότε είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε έναν γιατρό.

Δυσκολία στην αναπνοή και ζαλάδα

Τα προβλήματα στην αναπνοή, χωρίς ιδιαίτερη αιτία, είναι συνηθισμένα πριν από μια καρδιακή προσβολή, ειδικά όταν συνδυάζονται και με κάποιο άλλο σύμπτωμα. Γυναίκες που το βίωσαν είπαν, πως μοιάζει σαν να έτρεξαν μαραθώνιο, ενώ δεν το έκαναν.

Αυξημένη κούραση

Αν ακόμα και έπειτα από μια μέρα ξεκούρασης συνεχίζετε να νιώθετε κούραση και δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε ούτε σε βασικές καθημερινές δουλειές (όπως το να πάτε από το ένα δωμάτιο στο άλλο) τότε σίγουρα πρέπει να εξετάσετε την κατάσταση του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

Πίεση και πόνος στο στήθος

Πόνος στο στήθος, δυσφορία, αίσθημα πίεσης στο στήθος - όλα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται ανεξάρτητα από το φύλο σας. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν πόνο όχι μόνο στην αριστερή πλευρά του στήθους, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή. Εάν ο πόνος ή η πίεση δεν εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Προσοχή: Αυτά τα σημεία δεν αποτελούν εγγύηση για πρόωρη καρδιακή προσβολή. Ωστόσο, ο συνδυασμός τους, καθώς και η συχνή εμφάνιση των ίδιων συμπτωμάτων, είναι ένας επαρκής λόγος για να συμβουλευτείτε ειδικούς. Η έγκαιρη ιατρική φροντίδα μπορεί να σώσει ζωές…


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter