Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Τρίκαλα: Πώς οι αίθουσες αυτού του σχολείου γέμισαν με πίνακες ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών

Τρίκαλα: Πώς οι αίθουσες αυτού του σχολείου γέμισαν με πίνακες ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών

Οι εικόνες που έχουμε στο μυαλό μας από τα δημόσια σχολεία της χώρας μας – ειδικά από αυτά των μεγαλύτερων βαθμίδων – είναι εκείνες των μουντών και μονότονων κτιρίων.

Τσιμεντένια προαύλια, άχρωμες αίθουσες, παλιακά παράθυρα και πατώματα. Δεν είναι, λοιπόν, διόλου παράξενο που η εικόνα που παρουσιάζει το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων μας εντυπωσιάζει.

Το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων καινοτομεί και ήδη από το σχολικό έτος 2013-2014 οι αίθουσές του είναι γεμάτες με ζωγραφισμένους πίνακες μεγάλων καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων.

Οι τοίχοι του σχολείου είναι γεμάτοι εικόνες και οπτικές επαφές με έναν κόσμο καλλιτεχνικό και όμορφο. Και κάπως έτσι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον Μιρό, τον Ακριθάκη, τον Πικάσο, τον Βαν Γκονγκ, τον Ματίς, τον Μόραλη και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες αναγνωρισμένους διεθνώς για το έργο τους.

Στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων, βέβαια, δεν πρωτοτύπησαν. Και άλλα σχολεία στα Τρίκαλα έχουν πίνακες ζωγραφικής στους διαδρόμους τους. Μάλιστα, αυτή είναι μια σχεδόν πάγια πρακτική στα Τρίκαλα. Να εισέρχεται, δηλαδή, η τέχνη άμεσα στο οπτικό πεδίο των μαθητών και των μαθητριών.

Ο καθηγητής καλλιτεχνικών του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων, κ. Στέργιος Στάμος, όμως, ζωγράφος ο ίδιος, με την αμέριστη συμπαράσταση του διευθυντή του σχολείου, κ. Γιάννη Μιχάλη, επενδύει ζωγραφικά σε κάθε αίθουσα του σχολείου.

Όπως τονίζει ο κ. Στάμος, «Το σκεπτικό ήταν να αντιγράψουμε έργα σημαντικών καλλιτεχνών, ώστε με το μέγεθός τους και τη χρωματική τους γκάμα, να αλλάξουν την ψυχρή ατμόσφαιρα των αιθουσών. Έτσι έγινε η παραμονή των μαθητών και των συναδέλφων πιο ευχάριστη και παράλληλα διδακτική για τη σύγχρονη τέχνη».

Και ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μιχάλης, τονίζει τη σημασία της συμμετοχής της σχολικής κοινότητας. «Ένα σχολείο με μια πραγματικά πρωτοπόρα βιβλιοθήκη και με πλήρη σεβασμό στο καθαρό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που συναρτά την καθαριότητα με την Τέχνη, τη ζωγραφική με την αισθητηριακή απόλαυση. Το αποτέλεσμα είναι, η εκπαίδευση να μετατρέπεται σε Παιδεία, σε μια κοινωνία, όπως αυτή των Τρικάλων, που καινοτομεί με καλές πρακτικές σε όλους τους τομείς».

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του σχολείου


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.