8χρονος χτυπήθηκε από γυμνά καλώδια ρεύματος στην παραλία όπου έπαιζε!

Τον τρόμο με τα μάτια τους είδαν οι γονείς ενός 8χρονου στο Πήλιο, όταν στα μέσα του περσινού Αυγούστου κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, στις 16 Αυγούστου 2019 και ενώ το παιδί έπαιζε αμέριμνο σε παραλία της περιοχής, χτυπήθηκε από το ρεύμα γυμνών καλωδίων στύλου του δημοτικού φωτισμού.

Το περιστατικό προκάλεσε πανικό στην οικογένεια του παιδιού που είχε βρεθεί από τη Ρουμανία στη χώρα μας για διακοπές, ενώ θορύβησε ιδιαίτερα και την κοινή γνώμη. Για καλή τύχη όλων, το παιδί συνήλθε γρήγορα και λίγο αργότερα ασθενοφόρο το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής. Το περιστατικό αυτό, μάλιστα, έγινε λίγο καιρό έπειτα από άλλο ατύχημα στην παραλία της Μηλίνας, όπου παραθεριστής έπεσε σε τρύπα ξύλινης διάβασης.

Τώρα, στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, θα καθίσει ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ν. Πηλίου, που είχε την ευθύνη του ηλεκτροφωτισμού και από αμέλεια ή έλλειψη συντήρησης από τον Δήμο, το παιδί παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Η προκαταρκτική εξέταση που είχε ανατεθεί στα μέσα Οκτωβρίου 2019, ολοκληρώθηκε και η Εισαγγελία άσκησε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, που είχε νομική υποχρέωση για αποφυγή του ατυχήματος, με βάση το άρθρο 314 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα.