“Έφυγε” η Σιμόνα Βιρτζίλι – Σύζυγος του δολοφονημένου Μανώλη Καντάρη

"Έφυγε" η Σιμόνα Βιρτζίλι - Σύζυγος του δολοφονημένου Μανώλη Καντάρη

“Έφυγε” η Σιμόνα Βιρτζίλι – Σύζυγος του δολοφονημένου Μανώλη Καντάρη

Το όνομά της έγινε γνωστό το 2011, όταν ο σύζυγός της Μανώλης Καντάρης δολοφονήθηκε για μια κάμερα. Την ώρα εκείνη, ο άτυχος άνδρας κατέβαινε από την πολυκατοικία που έμεναν, στη διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Φυλής, στην Αθήνα, κατευθυνόμενος προς το πάρκινγκ που είχε αφήσει το αυτοκίνητό του. Η χαρά του ήταν μεγάλη, καθώς ετοιμαζόταν να μεταφέρει τη σύζυγό του, Σιμόνα, στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Κρατούσε μάλιστα και την κάμερα με την οποία θα απαθανάτιζε κάθε στιγμή στο χέρι του.θανατο

Την ώρα εκείνη, τρεις Αφγανοί βρέθηκαν στον δρόμο του. Δολοφόνησαν άγρια τον άνδρα για να κλέψουν την κάμερα. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και έμεινε στην ιστορία…

Η Σιμόνα Βιρτζίλη πέθανε χθες βράδυ από καρκίνο

Συγκλονισμένη η γυναίκα είχε περιγράψει κάθε στιγμή από όσα τραγικά έζησε στην Ελεωνόρα Μελέτη, τον Οκτώβριο του 2019. Όπως είχε πει, λίγη ώρα αργότερα βρήκε τον άνδρα της σε μια λίμνη από αίματα. “Ο  μου ήταν 1,5 έτους […] Η διαίσθηση ότι κάτι κακό συμβαίνει, ήταν πολύ έντονη […] Η εικόνα ήταν ωμή» λέει μεταξύ άλλων. «Μέσα σε 14 δευτερόλεπτα μια ζωή απλώς εξατμίστηκε, σε 14 δευτερόλεπτα ήταν χρονομετρημένη η διάρκεια πάνω στο βίντεο, το οποίο είχαν καταγράψει οι κάμερες της 3ης Σεπτεμβρίου», συμπλήρωσε.

Με τη βοήθεια των αστυνομικών που είχαν ήδη καταφτάσει και της μητέρας της μπήκε σε ένα ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο.

“Μέσα στο ασθενοφόρο διάλεξα το όνομα της κόρης μου από το όνομα του μπαμπά της, Εμμανουέλα.  Κι όταν έφτασα είχα την τύχη να βρεθώ ανάμεσα σε εξαιρετικούς ανθρώπους, γιατρούς, φίλους, συγγενείς όπου ήταν όλοι δίπλα μου μέχρι και σήμερα. Το ίδιο πρωί αφού ήμουν στο δωμάτιο και είχα γεννήσει το μωρό, κάποιος άνοιξε την τηλεόραση και είδα να παίζουν τη φωτογραφία του Μανώλη. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα, με ενόχλησε τόσο πολύ γιατί ήταν η άμεση υπενθύμιση του τι ακριβώς είχα δει το πρωί εγώ η ίδια με τα μάτια μου”, είχε πει στην εκπομπή της Μελέτη.

Και είχε προσθέσει «Δεν μπορούσα να σκεφτώ λογικά και ψύχραιμα, η ισορροπία ήταν λεπτή. Προσπάθησα να κρατήσω αποστάσεις από όλα. Δεν είχα την πολυτέλεια να είμαι λυπημένη. Έπρεπε να φροντίσω τα παιδιά μου».

Αυτό ακριβώς έκανε η φοβερή αυτή γυναίκα, πνευμονολόγος στο επάγγελμα και διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν». Μεγάλωσε τα παιδιά της όσο καλύτερα μπορούσε. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες μαζί με τα παιδιά της, είχαν επιστρέψει με ασθενοφόρο στον Πύργο για να είναι κοντά με τους δικούς της ανθρώπους και τη μητέρα της, τη γνωστή φαρμακοποιό Τριανταφυλλιά Νικολοπούλου που διατηρεί επί σειρά ετών φαρμακείο στο κέντρο της πόλης. Εκεί άφησε από καρκίνο την τελευταία της πνοή.

Πίσω της αφήνει δύο παιδιά, πρώτη γυμνασίου και πέμπτη Δημοτικού.

“Να αναπαυθεί επιτέλους η ψυχούλα της Σιμόνας”- Συγκλονίζει η μάνα του Μανώλη ΚΑΝΤΑΡΗ

Η μητέρα του Μανώλη Καντάρη, Μαρία, είναι συντετριμμένη από την απώλεια της χήρας του γιου της, Σιμόνας Βιρτζίλι.

“Είμαστε συντετριμμένοι. Ξύπνησα το πρωί και μάθαμε αυτό το κακό”. Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η κ. Καντάρη είπε  ότι το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι επιτέλους θα μπορέσει να αναπαυθεί η ψυχούλα της Σιμόνας. “Δεν έχω καταφέρει να μιλήσω με τα παιδιά ακόμα. Μετά τον χαμό του Μανώλη μας, τώρα έφυγε και η Σιμόνα” σχολίασε.

Τι απέγιναν οι δράστες της δολοφονίας

Οι δολοφόνοι του Μανώλη Καντάρη συνελήφθησαν. Το 2012 η δικαιοσύνη αποδόθηκε εν μέρει, καθώς δύο από τους τρεις δράστες καταδικάστηκαν. Ο τρίτος, στον οποίο επιχείρησαν να επιρρίψουν τη δολοφονία, δεν πιάστηκε ποτέ και εικάζεται ότι πρόλαβε να φύγει από την χώρα. Η ποινή τους ορίστηκε σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη. Τρία χρόνια αργότερα, εκδικάστηκε η έφεση που άσκησαν. Κατά την απολογία, επέμεναν για την αθωότητά τους, ενώ δεν έδειξαν ίχνος μεταμέλειας. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2016.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, οι δύο Αφγανοί καταδικάστηκαν ομόφωνα σε ποινή ισόβιας καθείρξεως, 23 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. (Με πληροφορίες από το protothema.gr).

 

Διαβάστε ακόμα:

Δωρεάν στα σχολεία το παραμύθι του Τριβιζά «Όχι! Δε θα μας μπείτε στη μύτη»

Αυτή η αλλαγή στην διατροφή σου όταν θηλάζεις θα βοηθήσει το μωρό σου να λάβει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά!

Άλιμος: Παιδάκι 1,5 έτους βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο στον δρόμο!