Αδιανόητες εικόνες στη Ρωσία: Έντυσαν μαθητές ως τανκ με το γράμμα Ζ

Αδιανόητες εικόνες στη Ρωσία: Έντυσαν μαθητές ως τανκ με το γράμμα Ζ

Αναρωτιέστε πώς δηλητηριάζεται το μυαλό των παιδιών με φιλοπολεμικές ιδέες; Toν γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει σήμερα ένα βίντεο από νηπιαγωγείο στη Μόσχα, με τους μαθητές ντυμένους είτε με στολές στρατιωτών, είτε ως τανκς και μαχητικά αεροσκάφη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα ενόψει της σημερινής παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης στη Μόσχα. Στα πλάνα πρωταγωνιστεί ένα αγοράκι ντυμένο ως ρωσικό τανκ με ένα λευκό γράμμα «Ζ» στο μπροστινό μέρος, όπως εκείνο που φέρουν τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δείτε το βίντεο:

Όπως βλέπετε παραπάνω, τα παιδιά έχουν μπει απόλυτα στο φιλοπολεμικό κλίμα. Φορούν στρατιωτικές στολές, δερμάτινα κράνη, σημαίες της Ρωσίας κυμάτιζουν, εμφανίζονται ως «μαχητικά αεροσκάφη», ντυμένα «τανκς» διακοσμημένα με το αστέρι του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού… Αντιστοίχως και οι δασκάλες τους φορούσαν παρόμοιες σοβιετικές στρατιωτικές στολές. Όλοι μαζί κάνουν παρέλαση στο προαύλιο του νηπιαγωγείου και δείχνουν μάλιστα ιδιαίτερα χαρούμενοι.

Ο Πούτιν ετοιμάζει γιορτή ενώ 25.000 στρατιώτες του έχουν χάσει τη ζωή τους

Δεν είναι λίγοι αυτοί συγκρίνουν το γράμμα «Ζ», το βασικό προπαγανδιστικό σύμβολο της ρωσικής εισβολής, με τη ναζιστική σβάστικα. Ωστόσο, το σύμβολο αυτό θα κυριαρχήσει στις παρελάσεις για τη σημερινή Ημέρα της Νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Ωστόσο, οι εξελίξεις στα πεδία των μαχών, με τουλάχιστον 25.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες, δεν επιτρέπουν μεγάλες χαρές. Πάντως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σκοπεύει στη σημερινή ομιλία του να κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα του επιτρέψει να κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις, ή τουλάχιστον να ανακοινώσει τις μικρότερες νίκες του, όπως π.χ. την διάλυση της Μαριούπολης.

Διαβάστε ακόμα:

Τα SMS “‘εκθέτουν” το ζευγάρι – Έρχονται διώξεις για απόκρυψη στοιχείων – Νέες αποκαλύψεις “φωτιά

Θρήνος στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού για την απώλεια της αγαπημένης δασκάλας

Κηδεία 43χρονης μητέρας 2 παιδιών: Το τελευταίο “αντίο” ανήμερα Γιορτής της Μητέρας – H ανάρτηση πρόκληση του γυναικοκτόνου