Αδιανόητο: Πέταξαν το νεογέννητο παιδί τους στα σκουπίδια επειδή δεν ήταν… αγόρι! (video)

Ένα νεογέννητο μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο απορριμάτων στη νότια Κίνα, λίγες μόλις ώρες μετά τη γέννησή του, επειδή οι γονείς του επιθυμούσαν να έχει γεννηθεί αγόρι και όχι κορίτσι!

Το μωρό μεταφέρθηκε λίγες ώρες μετά την εγκατάλειψή του σε τοπικό κέντρο φροντίδας, αφού εντοπίστηκε από εργάτες καθαριότητας, οι οποίοι επικοινώνησαν με την αστυνομία.

Οι γονείς εντοπίστηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση για εγκατάλειψη βρέφους λίγο μετά το περιστατικό, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις των αρχών της περιοχής Dongguan, της Κίνας.

Η 21χρονη μητέρα γέννησε το μωρό στις 29 Ιουλίου σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα. Όταν οι γονείς ανακάλυψαν ότι το νεογέννητο βρέφος ήταν κορίτσι και όχι αγόρι απογοητεύτηκαν και προχώρησαν στην αδιανόητη πράξη. Ο 24χρονος πατέρας δικαιολογήθηκε λέγοντας πως δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν 3 παιδιά και παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι το όνειρό του να αποκτήσει έναν γιο έγινε κομμάτια, όταν γεννήθηκε η τρίτη κόρη του ζευγαριού.

Δείτε video από τη στιγμή που ο άκαρδος πατέρας εγκαταλείπει το μωρό του

Το συγκεκριμένο περιστατικό -δυστυχώς- φέρνει μνήμες από αντίστοιχα περιστατικά που έχουν συμβεί στην χώρα μας με νεαρές μητέρες να εγκαταλείπουν τα νεογέννητα μωρά τους (δείτε εδώ και εδώ) ή ακόμα και να τα σκοτώνουν (δείτε εδώ)!

Στην Κίνα οι γονείς προτιμούν να φέρνουν στον κόσμο αγόρια, καθώς εκείνα μπορούν να συνεχίσουν το οικογενειακό όνομα. Το συγκεκριμένο ζευγάρι συνελήφθη στις 2 Αυγούστου και κρατείται με την κατηγορία εγκατάλειψης ανηλίκου. Συνήθως, τέτοιες πράξεις τιμωρούνται με φυλάκιση έως και 5 έτη.

Υπολογίζεται ότι στην Κίνα εγκαταλείπονται κάθε χρόνο περί τα 100,000 μωρά – ποσοστό που αντιστοιχεί σε 270 την ημέρα!