Αφγανιστάν: Συγκλονίζουν οι κραυγές των δύο μικρών κοριτσιών “Μαμά σήκω…”

Η μητέρα κείτεται στο πεζοδρόμιο, τραυματισμένη από έκρηξη, σε ένα βίντεο που μαγνητοσκόπησε ντόπιος δημοσιογράφος, ενώ τα δύο μικρά κοριτσάκια της τη βλέπουν μέσα στα αίματα και φωνάζουν κλαίγοντας «Μαμά σήκω… Μαμά»… Μια εικόνα που μας έχει συγκλονίσει από χτες τονίζοντας γαια άλλη μια φορά τα δεινά που μπορεί να επιφέρει ο πόλεμος.

Πρόκειται για ένα σπαρακτικό βίντεο που κυκλοφορεί από χτες στα social και δείχνει δύο παιδιά να κλαίνε κοντά στο σώμα της μητέρας τους, η οποία είναι χωρίς τις αισθήσεις της, μετά από έκρηξη την Κυριακή στην Καμπούλ. Οι εικόνες προκάλεσαν οργή στο Αφγανιστάν έπειτα από 40 χρόνια πολέμου.

«Γύρω στις 4.22 μ.μ., τρομοκράτες πυροδότησαν μια νάρκη στην Καμπούλ. Ο οδηγός του οχήματος της αστυνομίας, το οποίο αποτελούσε τον στόχο, και ένα παιδί του δρόμου σκοτώθηκαν, πέντε άλλοι άνθρωποι, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο παιδιά τραυματίστηκαν. Τα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Η μητέρα δυστυχώς τραυματίστηκε πολύ σοβαρά», δήλωσε ο Φερντάους Φαραμάρτζ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πρωτεύουσας.

Το βίντεο, που μαγνητοσκοπήθηκε αμέσως μετά την έκρηξη και έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, δείχνει, μέσα από τον καπνό και τη σκόνη, άψυχα σώματα πάνω στην άσφαλτο, και τα δυο κορίτσια δίπλα στη μητέρα τους που δεν έχει τις αισθήσεις της.

«Μαμά, με ακούς;», φωνάζει κλαίγοντας το ένα, καθώς η μητέρα μεταφέρεται σε ένα αυτοκίνητο.