«Αγαπημένο μου κορίτσι, είσαι όμορφη με τρόπους που δεν έχουν να κάνουν με τα μαλλιά ή το σώμα σου…»

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, στις 8/3, η μαμά-blogger Elizabeth Spencer έγραψε ένα υπέροχο κείμενο αφιερωμένο στις δύο της κόρες, οι οποίες διανύουν την εφηβεία αντιμετωπίζοντας όλες τις ανασφάλειες που τα κορίτσια αυτής της ηλικίας συναντούν στον δρόμο τους, καθώς αναζητούν τον εαυτό τους –καθώς προσπαθούν να καταλάβουν ποιες είναι, ποιες θέλουν να είναι και ποιες οι άλλοι τις επηρεάζουν να γίνουν.

Αν έχετε και εσείς μια κόρη που, βυθισμένη στα social media αναζητά επιβεβαίωση από τα likes των φίλων της, αξίζει να διαβάσετε το παρακάτω και να της πείτε τα όμορφα αυτά λόγια:

«Αγαπημένο μου κορίτσι,

Είσαι όμορφη με τρόπους που δεν έχουν να κάνουν με τα μαλλιά ή το δέρμα ή το μακιγιάζ σου ή το νούμερο στη ζυγαριά ή με το τι φοράς.

Είσαι αξιαγάπητη με τρόπους που δεν έχουν να κάνουν με το αν έχεις αγόρι ή αν σου έχει ζητήσει κάποιος να τα φτιάξετε μέχρι τώρα.

Αρέσεις με τρόπους που δεν έχουν να κάνουν με το πόσα Likes παίρνεις, πόσους φίλους έχεις και πόσοι σε ακολουθούν στα social media.

Είσαι αυτή που είσαι και έχεις δημιουργηθεί όπως είσαι για έναν συγκεκριμένο σκοπό.

Το ποια είσαι δεν έχει να κάνει με την εικόνα σου. Τα ποια είσαι δεν είναι κάτι που θα περιμένεις οι άλλοι να σου πουν ή να σου δείξουν. Το ποια είσαι μέχρι στιγμής, είναι ήδη ένα δώρο.

Φύλαξε και αγάπα αυτό το πολύτιμο δώρο και μετά δώσε το στους άλλους. Κάποιος εκεί έξω χρειάζεται αυτό που είσαι.

Και αυτό που χρειάζεται, μόνο εσύ μπορείς να είσαι.»