Άγιο είχαν οι μαθητές: Στην Καλαμάτα έπεσαν σοβάδες στην τάξη – Στη Μυτιλήνη δέντρο στο προαύλιο

Άγιο είχαν οι μαθητές: Στην Καλαμάτα έπεσαν σοβάδες στην τάξη - Στη Μυτιλήνη δέντρο στο προαύλιο

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε σήμερα θύματα μαθητές σε Καλαμάτα και Μυτιλήνη καθώς έλαβαν χώρα δύο σοβαρά περιστατικά που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Καλαμάτα: Έπεσαν σοβάδες σε σχολική τάξη στο 1ο Λύκειο

Ένα απίστευτο περιστατικό αντίκρυσαν οι μαθητές του Γ2’ τμήματος στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας το πρωί της Δευτέρας, όταν επιστρέφοντας στην τάξη τους από το διάλειμμα, είδαν σοβάδες από το ταβάνι να έχουν καταρρεύσει επάνω στα θρανία τους.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr το περιστατικό οφείλεται σε κατασκευαστική κακοτεχνία της οροφής, ενώ άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της εν λόγω φθοράς από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Ταυτόχρονα, η αίθουσα θα παραμείνει αποκλεισμένη από τη διδακτική διαδικασία, καθώς είναι ακατάλληλη μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τις εργασίες επιδιόρθωσης της οροφής, θα διενεργηθεί προληπτικός έλεγχος και για άλλες αντίστοιχες κακοτεχνίες στις υπόλοιπες τάξεις του σχολικού κτηρίου.

Η απάντηση του Δήμου

Αρμόδιοι τεχνικοί υπάλληλοι του Τμήματος Συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου έκαναν επιτόπια αυτοψία.

Από την επιθεώρηση προέκυψε ότι «η αποκόλληση σε επιφάνεια περίπου 2 τ.μ., οφείλεται σε ελλειμματική πρόσφυση του σοβά με την πλάκα οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατά το στάδιο κατασκευής του κτίσματος».

Για λόγους ασφαλείας η αίθουσα αποκλείστηκε και θα ακολουθήσει άμεσα έλεγχος του συνόλου της επιφάνειας της οροφής.

Υπεραιωνόβιο πεύκο έπεσε στην αυλή του κεντρικού σχολικού συγκροτήματος της Μυτιλήνης

Τυχεροί ήταν στις 11.30 σήμερα το πρωί μαθητές που έπαιζαν μπάσκετ στο γήπεδο του κεντρικού σχολικού συγκροτήματος της Μυτιλήνης προς την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών αλλά και στο πεζοδρόμιο στην ίδια πλατεία.

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν από το πρωί στην περιοχή της Μυτιλήνης και έχουν ανεμοριπές μέχρι και 10 μποφόρ ξερίζωσαν ένα υπεραιωνόβιο πλήρως απεριποίητο – ακλάδευτο πεύκο και το πέταξαν στα κάγκελα του σχολείου αναφέρει stonisi.gr .

Το δένδρο πέφτοντας παρέσυρε τμήμα του δαπέδου του γηπέδου ενώ η κορυφή του έπεσε στο πεζοδρόμιο μέσα στην πλατεία. Πέφτοντας παρέσυρε και δεύτερο δένδρο δίπλα του, το οποίο και το έσπασε.

Διαβάστε επίσης:

Θεσ/νικη: Πέθανε 48χρονη μητέρα – Κόλλησε από τα δίδυμα παιδιά της – “Έφυγε” πατέρας 3 παιδιών – Ήταν αρνητής

Εικόνες ντροπής: Βανδάλισαν το 3ο Δημοτικό Καισαριανής και το 1ο Γυμνάσιο Καματερού

Περιστατικό bullying στην Κω – Μαθητής κατέληξε στο νοσοκομείο…με αμνησία

Σε ποια περιοχή καταγράφηκε “έκρηξη” κρουσμάτων σήμερα στα σχολεία