«Αγκαλιάστε για 1 λεπτό τα παιδιά σας»: Το συγκινητικό μήνυμα του γιατρού που έσωσε τον γιο του στο Μάτι

Έχουν περάσει τρία χρόνια, όμως οι μνήμες από την πύρινη κόλαση που «κατάπιε» το Μάτι, στοιχίζοντας τη ζωή σε 102 ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, μοιάζουν ακόμη νωπές.

Όσοι επέζησαν από τις μανιασμένες φλόγες έχουν κάτι να θυμούνται από την αποφράδα 23η Ιουλίου. Κραυγές, αγωνιώδεις προσπάθειες των ανθρώπων να ξεφύγουν και να σωθούν, ανθρώπους στη θάλασσα, καπνούς και τη φωτιά.

Το δικό του βίωμα από εκείνη τη μέρα ανέσυρε στη μνήμη του ο μαιευτήρας/γυναικολόγος Γιάννης Καλογήρου, όταν παρά τις εντολές της Πυροσβεστικής με αυταπάρνηση μπήκε στο φλεγόμενο ξενοδοχείο, όπου διέμενε ο γιος του, η κουνιάδα του και το νεογέννητο μωρό της.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, συνοδευόμενη με φωτογραφίες της πύρινης τραγωδίας, κάνει μία συγκινητική προτροπή:

«Δύο χρόνια Μάτι, δυο χρόνια από την τραγική εκείνη μέρα. Η ιστορία μου σχετικά με το τι έγινε γνωστή (είναι παντού στο διαδίκτυο)…ήμουν ο απόλυτα τυχερός πατέρας…άρα δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε.

Φωτιές θα υπάρξουν και στο μέλλον όπως και υλικές καταστροφές και ίσως θύματα … αυτό όμως που με ξεπερνάει είναι ότι δεν βρέθηκε κάποιος μετά από τόσο καιρό να ζητήσει δημόσια μια συγνώμη έστω και ψεύτικη!

Με τα καιρικά φαινόμενα τις πλημμύρες- Φωτιές δεν μπορεί να τα βάλει πάντα ο άνθρωπος, όμως το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια συγκάλυψης που έγινε έστω και σε μεμονωμένα περιστατικά είναι το λιγότερο κακουργηματική. Ελπίζω το Μάτι να γίνει μάθημα για όλους τους φορείς στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων -πριν και μετά το συμβάν!

Κάθε φορά που το σκέφτομαι συνειδητοποιώ την μικρή απόσταση μεταξύ ευτυχίας και καταστροφής. Αγκαλιάστε σήμερα τα παιδιά σας για 1 λεπτό σαν ένδειξη πένθους στα παιδιά εκείνης της ημέρας»