Αγωνία στην Πάτρα: 4χρονη διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

Στο Νοσοκομείο Παίδων 11χρονος με πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Κρίσιμες είναι οι ώρες για ένα 4χρονο κοριτσάκι με εγκεφαλίτιδα που μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το Νοσοκομείο του Πύρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η κατάσταση της υγείας του 4χρονου

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, το παιδί εισήχθη χθες στο Νοσοκομείο του Πύργου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του όμως, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.

Τι είναι η εγκεφαλίτιδα;

Η εγκεφαλίτιδα είναι λοιμώδης νόσος της εγκεφαλικής ουσίας και προκαλείται είτε από ιούς είτε από βακτήρια. Είναι πολύ σοβαρή νόσος και δύναται να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές όπως αναπνευστική ανακοπή, απώλεια μνήμης, δυσκολία στην ομιλία, απώλεια όρασης, κώμα, ακόμη και θάνατος.

Ωστόσο, πολλές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας καταλήγουν μόνο με ήπια γριππώδη συμπτώματα ή ακόμα και καθόλου συμπτώματα, γι’ αυτό και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Οι σοβαρές περιπτώσεις εγκεφαλίτιδας, αν και σχετικά σπάνιες, μπορεί να αποδειχτούν απειλητικές για τη ζωή των ασθενών. Επειδή η εξέλιξη της κάθε μίας περίπτωσης εγκεφαλίτιδας μπορεί να είναι απρόβλεπτη, είναι σημαντικό να πάρετε μια έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Τα ύποπτα συμπτώματα

-Έντονος πονοκέφαλος
-Πυρετός
-Υπνηλία
-Ναυτία
-Εμετός
-Σπασμοί
-Ευαισθησία στο φως
-Δυσκαμψία του αυχένα
-Δερματικά εξανθήματα
-Δυσκολία στην ομιλία
-Παραισθήσεις
-Κόπωση
-Απώλεια της όρεξης
-Ασταθές βάδισμα

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται κινητές μονάδες εμβολιασμού μαθητών στα σχολεία; Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Λαμία: Θρήνος στο τελευταίο “αντίο” στην 14χρονη Κέλλυ

Στη Γαϊδουροχώρα μύρισε Χριστούγεννα, και… φασολάδα!