Έρχονται κινητές μονάδες εμβολιασμού μαθητών στα σχολεία; Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Έρχονται κινητές μονάδες εμβολιασμού μαθητών στα σχολεία; Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τοποθετήθηκε για μια σειρά εκπαιδευτικών ζητημάτων συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News». Ανέλυσε διεξοδικά τις εκπαιδευτικές καινοτομίες που έχουν εισαχθεί στο σχολείο στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για ένα καλύτερο σχολείο.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ερωτηθείσα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών απάντησε ότι “Η αξιολόγηση είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, για την ανέλιξη των εκπαιδευτικών μας. Ένα πολύτιμο εργαλείο που εφαρμόζεται σχεδόν παντού στην Ευρώπη και αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας μας. Αυτή τη στιγμή, πάνω από το 98% των σχολείων της χώρας έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου – πρόκειται για μία καίριας σημασίας αλλαγή νοοτροπίας.”

Μειώθηκε η διασπορά στα σχολεία

Υπ. Παιδείας: Νέα λουκέτα σε τάξεις λόγω κρουσμάτων - Καθησυχαστική η κυβέρνηση για τη νόσηση μαθητών

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ η διασπορά στα σχολεία δεν κρίνεται ανησυχητική κάθως τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά.

Ειδικότερα όπως ανέφερε “Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας, η οποία είναι δυναμική και διέρχεται από φάσεις, πάντοτε σε συνεργασία με την Επιτροπή των ειδικών. Τα πρωτόκολλα στα σχολεία μας τηρούνται υποδειγματικά από εκπαιδευτικούς, μαθητές, τις οικογένειές τους, και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά για αυτό. Την τελευταία εβδομάδα, παρά την έξαρση της πανδημίας, είχαμε μείωση στα κρούσματα παιδιών κατά 422.

Η εξαιρετική τήρηση των μέτρων σε συνδυασμό με τους αυξημένους αυτοδιαγνωστικούς και εργαστηριακούς ελέγχους -σε περίπτωση κρούσματος οι στενές επαφές κάνουν 7 δωρεάν τεστ την εβδομάδα- μας επιτρέπει να εντοπίζουμε εγκαίρως, κυρίως ασυμπτωματικούς, φορείς και συνεπώς να περιορίζουμε σημαντικά τη διασπορά. Ε

ίναι ενδεικτικό ότι μετά από σχεδόν 3 μήνες λειτουργίας των σχολείων έχουμε μόλις 12 τμήματα κλειστά σε πάνω από 80.000. Έχουμε επιλέξει συνειδητά, παρά το σημαντικό οικονομικό κόστος, να επενδύσουμε στους αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους στην εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να διασφαλίσουμε αφενός την ατομική και δημόσια υγεία, αφετέρου τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων μας. Βεβαίως δεν εφησυχάζουμε και παραμένουμε πάντοτε σε επιφυλακή ως προς την εξέλιξη της πανδημίας.”

Υπάρχουν σκέψεις για κινητές μονάδες εμβολιασμού στα σχολεία για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών;

Τέλος αναφορικά με τις σκέψεις για την τοποθέτηση κινητών μονάδων εμβολιασμού στα σχολεία για τον εμβολιασμό των μαθητών απάντησε ότι “Ο εμβολιασμός παιδιών είναι διαφορετικός από τον εμβολιασμό των ενηλίκων, και ενέχει και κάποια διαδικαστικά θέματα δεδομένου ότι απαιτείται η παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα που οριοθετούν και τη λειτουργία των συγκεκριμένων εμβολιαστικών κέντρων.

Σε στενή συνεργασία πάντοτε με το Υπουργείο Υγείας και τους ειδικούς εξετάζουμε όλα τα μέτρα που μπορούν να ενισχύσουν τη δημόσια και την ατομική υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Και σε προσωπικό επίπεδο, πρέπει να σας πω ότι θα αξιοποιήσουμε αμέσως τη δυνατότητα εμβολιασμού παιδιών για να εμβολιάσουμε τον 5χρονο γιο μας.

Διαβάστε