Τα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών συνεχίζουν να είναι αυξημένα καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ την εβδομάδα 29 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου ανέρχονται σε 10.320, αποτελώντας το 25% (+4% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.
Η επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται στις τάξεις προβληματίζει τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και τους γονείς που το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να διακοπεί η δια ζώσης διδασκαλία και να επανέλθει το καθεστώς τηλεκπαίδευσης.
ΤΟ 50+1% “ΦΡΕΝΑΡΕ” ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ
Όλοι ανησυχούν για τη διασπορά του ιού καθώς όπως επισημαίνουν στο Infokids.gr γονείς και εκπαιδευτικοί η εικόνα που δίνει το Υπουργείο Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία είναι πλασματική όχι γιατί δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα αλλά λόγω της πρόβλεψης να μην κλείνουν και να εξακολουθεί να γίνεται δια ζώσης διδασκαλία, εάν το ποσοστό των θετικών διαγνώσεων δεν φθάνει το 50% +1 των μαθητών κάθε τμήματος.
Το θέμα αποτελεί και αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία θεωρεί ότι το απαιτούμενο ποσοστό 50 συν ένα για να κλείσει ένα τμήμα ή μία τάξη είναι υψηλό και ότι αν ίσχυε το περσινό όριο των τριών θετικών μαθητών ανά τμήμα θα είχαν κλείσει πολλά περισσότερα. Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα σχολεία ως υγειονομική βόμβα, ζήτησε αραίωση των τμημάτων και πρότεινε να κλείσουν για τρεις ημέρες με το πρώτο κρούσμα που εμφανίζεται.
Μείωση των κρουσμάτων βλέπει η Κεραμέως
Στον αντίποδα βρίσκεται η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που σε δηλώσεις της μίλησε για μείωση των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα λέγοντας ότι τα κρούσματα στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000 και ότι σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά περίπου 15.
Γίνονται σχεδόν 2.000.000 τεστ την εβδομάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των τεστ που γίνονται στους μαθητές είναι διπλάσιος αριθμός από αυτόν που επιβάλλει ο ΠΟΥ. Γίνονται σχεδόν 2.000.000 τεστ την εβδομάδα. Υπάρχουν και κάποιοι μαθητές που έχουν εμβολιαστεί και το ποσοστό αυξάνεται ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα παιδιά που νοσούν ηλικίας 4-18 ετών, σύμφωνα με την επιδημιολογική έρευνα, ότι δεν κολλούν πάντα στο σχολικό περιβάλλον.
H ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία και τα σχολικά τμήματα Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων εδώ
Μαγνησία: Ποσοστό 5,5% των παιδιών δημοτικού νόσησαν τον Νοέμβριο
Το Νοέμβριο ο αριθμός των νοσούντων από κορωνοϊό μαθητών στην Α’θμια Εκπαίδευση ανήλθε σε 100 και των εκπαιδευτικών σε 12. Στο συνολικό αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά το ποσοστό διαμορφώνεται στο 5,5% και 6,5% στους εκπαιδευτικούς. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Μαγνησία, Απόστολος Μούσιος.
Επισήμανε ότι «μπορεί το ποσοστό αυτό να φαίνεται χαμηλό όμως γνωρίζετε ότι ο μαθητής είναι αυτός που ενώνει το σχολικό και το κοινωνικό περιβάλλον όπου υπάρχουν και ανεμβολίαστα άτομα.
Και τα παιδιά στην πλειοψηφία τους νόσησαν ελαφρά, όχι όμως και οι εκπαιδευτικοί, παρότι στην πλειοψηφία τους εμβολιασμένοι και μάλιστα σε ποσοστό 92%.
Μάλιστα επειδή οι περισσότεροι είχαμε εμβολιαστεί νωρίς με τις τότε αδιάθετες δόσεις, πολλοί από μας έχουμε κλείσει το εξάμηνο και κάνουμε την αναμνηστική δόση».